Was dit het einde van zijn WRC-carrière ?

Hayden Paddon
Hayden Paddon – Foto Hyundai Motorsport

De Nieuw-Zeelandse rallyster Hayden Paddon moest tijdens de Australische manche van het WRC laten zien dat hij een plaats in het WRC verdient ….

De plannen van Paddon gingen mis toen de organisatoren van de Rally vannacht ( Belgische tijd ) besloten de wedstrijd te annuleren vanwege hevige bosbranden.

Lange tijd kreeg de sympathieke Hayden Paddon geen WRC-zitje meer na vorig seizoen. Hij droomde echter nog steeds om terug te keren naar het hoogste niveau en slaagde erin geld in te zamelen voor drie rally’s – in Finland en Australië mocht hij deelnemen met de M-Sport Ford WRC en in Wales met de Ford Fiesta R5 Mk2.

Paddon miste de Finse manche begin augustus toen hij met zijn Fiesta zwaar crashte in de pre-test. Niet echt zijn fout – zo bleek later – maar weg kans ! In Wales kon hij zich af en toe tonen in de WRC2-Pro maar moest ook daar de strijd staken maar kon herstarten de dag erna.

Paddon zei dat de Australische rally-organisatoren de juiste beslissing hebben genomen bij het annuleren van de rally.

“Dit gaat over grotere dingen dan sport. De branden zijn verwoestend” zei Paddon in een interview met Radio Nieuw-Zeeland. “Persoonlijk ben ik helemaal overweldigd. Dit was de tweede keer dat we met een WRC naar de World Rally Championship probeerden te komen en de tweede keer konden we niet eens bij de startlijn komen. Dit is onbegrijpelijk” aldus een teleurgestelde Paddon …

Paddon, 32, was ervan overtuigd om de WRC-teams hun ongelijk te kunnen aantonen vooral met een goede startpositie op dag 1.

“Ik moest deze rally gebruiken als springplank om met de teams te onderhandelen en te kijken welke kansen we volgend jaar konden krijgen. Maar nu is de situatie erg moeilijk” gaf Paddon toe.

Paddon zei dat hij $ 600.000 had ingezameld voor dit project. Maar op deze manier verder gaan ook kan niet meer … En zo is het mogelijk dat Hayden Paddon’s WRC avontuur abrupt wordt gestopt door …… Bosbranden !

Hayden geeft toe dat zijn droom om terug te keren naar het World Rally Championship (WRC) voorbij is ….. Een spijtige zaak en misschien kan zijn E-Project toch nog wat soelaas brengen. Of kan hij er naar de toekomst toe misschien toch nog voordeel uit halen dat hij als één van de eersten de E-kaart getrokken heeft !? Wait and …. (maybe) see !

Tekst : Jo Huyghe

Foto’s : Hayden Paddon Social Media

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC & Rally ~ VW Motorsport Fan ~ 💙 VW & SEAT ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling & E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten