Over twee jaar keert de uniformband terug naar het World Rally Championship. De eerste ronde van de aanbesteding is voorbij en naast Michelin en Pirelli wil Hankook ook het bod winnen.

Vanaf 2021 introduceert de FIA ​​opnieuw een standaardband voor alle voertuigen met vierwielaandrijving in het WRC.

Onlangs is de eerste fase van de bijbehorende aanbesteding beëindigd. De huidige leverancier Michelin heeft deelgenomen evenals WRC2-leverancier Pirelli.

Beide merken hebben interesse. Maar een ander merk komt nu ook op de proppen … Hankook heeft de aanbesteding voor de Formule 1 al verloren en zou nu met de WRC toch nog een wereldwijde FIA-serie kunnen strikken.

Het gaat niet alleen om de levering van banden tegen vaste prijzen voor de teams en de service inclusief logistiek. De opdracht omvat ook een marketingovereenkomst met de WRC-Promotor.

Naast Michelin, Pirelli en Hankook zijn ook de Indiase bandenproducent MRF en Cooper – momenteel leverancier van het World Rallycross Championship – geïnteresseerd in de aanbesteding. Ze krijgen echter de minste kansen om de volgende selectieronde te halen, omdat de FIA ​​nu de technische knowhow en beschikbare middelen zal herzien.

Een beslissing over de toekomstige leverancier zou met Kerstmis moeten vallen.

Tekst Jo Huyghe

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC & Rally ~ VW Motorsport Fan ~ 💙 VW & SEAT ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling & E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten