Frankrijk werd net als Spanje uitgesloten van de kalender van het Wereldkampioenschap Rally voor 2020. En net als zijn zuidelijke buurman RACC, heeft de FFSA deze tijdelijke afwezigheid bevestigd, omdat een terugkeer al is getekend voor 2021 via het nieuwe rotatieprincipe van de FIA.

De enige grote vraag die onbeantwoord blijft, is de locatie die zal worden gekozen om de Rally van Frankrijk 2021 te organiseren. Corsica lijkt onwaarschijnlijk, het eiland heeft nu een mentale tik gekregen en de promotor is tegen een ( complexe logistieke ) verplaatsing naar een eiland. Maar de FIA gaf al aan dat het niet tegen een nieuw WRC-project op het Franse vasteland zou zijn …. Alsace heeft een WRC-verleden … De Bourgogne-regio lijkt geïnteresseerd. De tijd dringt echter omdat de FIA ​​en WRC-Promotor al hun wens hebben uitgedrukt om de kalender van het seizoen 2021 al in maart 2020 te bevestigen !

Tekst Jo Huyghe

Info FFSA

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC & Rally ~ VW Motorsport Fan ~ 💙 VW & SEAT ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling & E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten