Voor de fans die “gek” zijn op cijfers …

61.040.000 kijkers wereldwijd volgden de ADAC Rallye Deutschland 2018 op tv. 65 tv-zenders rapporteerden over het Duitse WRC-evenement, met een totale uitzendtijd van meer dan 1.120 uur. Beelden van het evenement van dit jaar zullen weer uitgaan naar 150 landen. WRCplus.com zal meer dan 15 uur live uitzenden.

1.228.230 meter is de totale lengte van de route tijdens de ADAC Rallye Deutschland van dit jaar. De 19 proeven hebben een lengte van 344.040 meter. Alle verbindingsritten tellen tot 884.190 meter.

226.000 bezoekers kwamen vorig jaar naar de ADAC Rallye Deutschland. Met de grote drukte die het trekt tijdens de rallyweek, heeft de Duitse WRC-rally een positief effect op de economie en het toerisme in de regio.

19.000 meter draden en kabels zijn nodig voor de tv-productie van de ADAC Rallye Deutschland. 70 camera’s leveren actiebeelden vanuit alle perspectieven. De volledige tv-apparatuur heeft een gecombineerd gewicht van meer dan 17 ton en reist in meer dan 100 flightcases naar de rallyregio.

3.000 vrijwilligers, waaronder ca. 2.000 marshals zorgen voor veiligheid langs de baan. Ze komen uit ongeveer 70 ADAC lokale en motorsportclubs. Alle 18 regionale ADAC-clubs dragen bij aan het succes van het evenement. Dit maakt de ADAC Rallye Deutschland de ADAC’s grootste samenwerking in de motorsport.

411 km tape wordt uitgerold door de vrijwilligers om de proeven van de ADAC Rallye Deutschland af te zetten. De totale lengte van de afgezette zones is 256 km. ADAC schakelt geleidelijk over naar milieuvriendelijke materialen bij het opstellen van de proeven en publieke zones. In 2019 wordt recycleerbaar hekwerk gebruikt voor de helft van de routes.

Henk Vossen, 74 jaar jong, uit Nederland is niet alleen de meest ervaren deelnemer van het Duitse WRC-evenement, maar ook een van de meest loyale deelnemers. Dit jaar neemt hij deel aan zijn 23e ADAC Rallye Deutschland. Dat betekent echter niet dat Vossen het record heeft bereikt – dat staat op 31.

65 is de voorverkoopprijs van een rallypas. Het rallypas-pakket is verkrijgbaar tegen een extra EUR5 en omvat onder andere de pas en het officiële rallymagazine. Bezoek de officiële ticketwinkel op www.adac.de/rallye-deutschland.

Bijna 50 toeschouwerszones zijn voorzien op de ADAC Rallye Deutschland 2019. Ze bieden een eersteklas kijkervaring en maximale veiligheid en zijn toegankelijk via een verkeersgeleidingssysteem dat toeschouwers naar de gewenste bestemming leidt binnen een straal van ca. 30 km rond de SS. Elk toeschouwersgebied heeft ten minste één aangewezen parkeerterrein.

Dit jaar wordt 37 jaar ADAC Rallye Deutschland gevierd. In 1982, het debuutjaar, vond de rally plaats in Frankfurt/Main. De deelnemers kwamen bijna uitsluitend uit Duitsland, en het evenement bestond uit 45 ( !! ) proeven – waaronder twee ronden op de Nurburgring Nordschleife.

31 deelnames aan de ADAC Rallye Deutschland door de 60-jarige Herrmann Gassner Senior. De Duitse rallycoureur neemt sinds 1988 deel aan alle edities van het evenement – uiteraard dus ook aan alle ADAC Rallye Deutschland met WRC-status sinds 2002. Een eeuwig record !

30 minuten voordat de eerste rallywagen verschijnt, worden om veiligheidsredenen geen personen meer op het parkoers toegelaten …

19 Special Stages in deze ADAC Rallye Deutschland 2019. De SD St. Wendeler Land is de nieuwe openingsproef en SS Dhrontal is de nieuwe Power Stage op de Duitse WRC-manche van dit jaar.

Vijf rijders wonnen reeds de ADAC Rallye Deutschland sinds het een WRC-evenement werd in 2002. Dit jaar zullen er vier aan de start staan: Sébastien Ogier (2011, 2015-2016), Dani Sordo (2013), Thierry Neuville ( 2014) en Ott Tänak (2017-2018). Zal in 2019 een nieuwe naam worden toegevoegd aan de ADAC Rallye Deutschland winnaarslijst?

Eind 2018 heeft de FIA ​​3 sterren en het kenmerk Excellence toegekend aan het milieuconcept van de ADAC Rallye Deutschland. Daarom heeft het Duitse WRC-evenement nu de hoogste certificering binnen het FIA Environmental Accreditation Framework. De prijs onderstreept de grote waarde die de ADAC Rallye Deutschland hecht aan duurzaamheid en milieubescherming.

€ 0 is de prijs voor toegang tot het servicepark. Het pand van 150.000 vierkante meter ligt idyllisch aan de oever van de Bostalsee. Dit jaar zal het Service Park niet alleen de centrale hub van de rally zijn, maar het zal ook debuteren als het toneel van de officiële openingsceremonie op donderdag (22 augustus). De podiumceremonie vindt daar ook plaats op zondag (25 augustus).

Bron en Foto’s : ADAC Rallye Deutschland

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC & Rally ~ VW Motorsport Fan ~ 💙 VW & SEAT ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling & E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten