Ook in de WRC2 valt er nog een titel te rapen … Voor Kajto en Gryazin de laatste kans voor glorie, terwijl Loubet, Bulacia, Andolfi en Guerra in Australië nog kunnen scoren.

De huidige rangorde luidt momenteel:

  1. Loubet 81
  2. Guerra 75
  3. Kajetanowicz & Gryazin 73 (laatste race van het seizoen voor beide)
  4. Bulacia 60
  5. Andolfi 56
Loubet groot favoriet voor de WRC2 titel … En te bewonderen in de Condroz !

Dus het is allemaal open, maar er zijn veel piloten die tussen deze zes zullen strijden voor winst en dus cruciale punten kunnen afpakken. Onder meer OC Veiby, Tempestini, Formaux en de Spanjaarden Suarez, Nil Solans en Jan Solans.

Jan Solans en Dani Sordo zullen de Spaanse eer hoog houden !

2-voudig wereldkampioen Carlos Sainz zal een opgemerkt figuur zijn op het ServicePark want hij is de mentor van kersvers WRC Junior kampioen Jan Solans !

Jan Solans maakt deze week zijn WRC-debuut in een Ford Fiesta R5. Hij krijgt wel grote concurrentie, niet in het minst van zijn broer Nil, de Juniorkampioen 2017, die voor het eerst in een Volkswagen Polo R5 rijdt. Nil’s bijrijder is Marc Martí Moreno, de voormalige co-piloot van Carlos Sainz en Dani Sordo in vroegere WRC-tijden.

Nieuwe livery Jan Solans ….

“Het is altijd leuk om terug te zijn in het servicepark” zei Sainz “Ik heb goede herinneringen aan deze rally – vooral aan mijn eerste overwinning (in Spanje in 1992). Zoals je je kunt voorstellen, is thuis winnen altijd enorm”

Jan en Marc recent Junior WRC kampioen in Wales

Sainz won de rally tweemaal, eenmaal in 1992 voor Toyota en drie jaar later op zijn voorlaatste rally met het Subaru-team.

Enkele beelden van de WRC2 test op maandag

Tekst Jo Huyghe

Foto’s WRC

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC & Rally ~ VW Motorsport Fan ~ 💙 VW & SEAT ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling & E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten