Melissa Debackere gaat geen duel uit de weg ze nam reeds de handschoen op tegen de Nederlands toppers in Belgie weten we ondertussen al tot wat ze in staat is. Ook de Fransen die nochtans niet gauw van hun melk ( of is het boursin ) te krijgen zijn weten na de Charlemagne rally nu ook wie de pilote is in de Dassy  Skoda Fabia R5.

1: Nederland , Frankrijk , Belgie elk heeft zijn eigen karakter kwa proeven dewelke liggen jou het meest.

“Ik rij overal graag , maar het meest van een technisch parkoer met topjes en blinde bochten , zoals Rally de Wallonie .”

2: Dominique Rebout verraste door de leiding te nemen maar bij het bekijken van de tijden handhaafde jij je meteen in de top 5 was dit een afspraak met Marlon om meteen in de aanval te gaan.

“Bij elke rally bereiden we ons altijd goed voor om mee te kunnen doen voor de overwinning, maar soms wegens aankomst van de jeugd en kleine foutjes kan dit helaas niet altijd gerealiseerd worden. In Charlemagne hebben we de pech gehad dat we 2 x rond gingen op de twee eerste proeven en daar 20 sec verloren hebben. Anders waren we direct mee.”

3: Couperen in Frankrijk is voor velen iets vreemd daar maar we zagen je gretig in de koorden duiken was dit de reden dat je op een vreemd parcours meteen kon volgen tove laat ons zeggen propere lijnen rijdende Fransen.

“Het klopt dat ik veel coupeer maar dat is nog een overblijfsel van de Wrc periode.”

4: Marc Amourette is een icoon in Frankrijk maar jij maakte het hem wel heel moeilijk meer zelfs je stootte op een gegeven moment door naar de leiding.

“Ja inderdaad hij is een legende. “

5: Pas tijdens proef 6 Le Campeau 14,400 km in het donder diende je de rol te lossen het gemis van terrein kennis vermoeden we.

“Nee eigenlijk niet, maar dat was iets tactische we wouden niet als eerste op de proeven starten. Marc heeft wel alles uit de kast gehaald om die tijden te rijden.”

6: Zondag namiddag de finisch na 10 proeven kom je net geen 3” te kort kan je je het voor de geest brengen waar je dit liet liggen.

“Ja natuurlijk, de eerste twee proeven van de rally.”

7: Amazones bestaan dus daadwerkelijk want dit is wel je bijnaam de snelste amazone in Belgie hierbij nog eens een dikke proficiat de Fransen praten er nog van.

“Dank u wel. Iedere wedstrijd proberen we de pannen van het dak te rijden, maar tegenslag zit soms in een klein hoekje. Alles moet kloppen. Als piloot en co-piloot heb je de grootste verantwoordelijkheid, gelukkig hebben we een top team die er voor zorgt dat we 100% vertrouwen mogen hebben en die elke keer opnieuw maakt dat de auto in top conditie is. Zonder hen kunnen we geen resultaten rijden.”

Door : Jean-Marie Vandeputte
Fotos : Jan Pannekoecke

Over de auteur

Jan Pannekoecke
Journalist en fotograaf

Jan Pannekoecke, inderdaad vader van Nick is een onmisbare schakel gezien zijn ruime ervaring met het hanteren van het fototoestel. Website & Facebookmedewerker. Fotograaf.

Gerelateerde berichten