Even voor Rallye Deutschland 2019 stelden we de vraag aan Andrea Kaiser of we haar mochten interviewen …. Zonder probleem zo bleek. Enkel spijtig dat we haar niet zelf konden ontmoeten want dat weekend kon ze er zelf niet bij zijn in en rond de Bostalsee. Professionele bezigheden …. want Mevrouw Ogier – Kaiser is in Duitsland een bekend televisiepresentator !

Dan maar via social media het interview afgewerkt en jawel … Deutsche Gründlichkeit ….. binnen de dag antwoorden op alle vragen !

PowerSlide : Je hebt Seb ontmoet in 2012 … Hoe en waar ?

Andrea : Ik modereerde de Race of The Champions voor SAT1 in december 2012, daar leerden we elkaar kennen. Voor Seb was het liefde op het eerste gezicht. Bij mij duurde het tot de zomer …

Andrea en Seb huwden in de zomer van 2014.

PowerSlide : Kan je voor onze Belgische lezers je job beschrijven ?

Andrea : Ik ben hoofdzakelijk sportpresentator. Ik heb de Champions League, Super Bowl, boksen en Moto-GP gepresenteerd. Op dit moment ben ik erg blij om een groot kampioenschap als de DTM te kunnen commentariëren. Ik presenteer ook grote avondshows maar dan meer in de rubriek entertainment.

PowerSlide : Hoe ben je in de mediawereld terecht gekomen? Was Motorsport en/of voetbal je eerste keuze ?

Andrea : Ik begon op de radio toen ik 15 was en toen ben ik via Disney Channel en een muziekzender in de Sport terechtgekomen.

PowerSlide : Heb je een favoriete DTM-piloot en/of voetbalclub ?

Andrea : Ik ben Hannover 96 fan 😉 …. Er zijn natuurlijk piloten die je leuker vindt dan andere, maar ik ben daar journalist en het gaat niet om wie ik leuk vind of niet. In principe hebben we in de DTM de coolste piloten van de wereld !

PowerSlide : Hoe volg je de rally’s van Seb ?

Andrea : Ik volg het via de WRC app en natuurlijk hoor ik alles van Seb aan de telefoon 😉

PowerSlide : Vind je het jammer dat je niet zo vaak bij de rally’s aanwezig kan zijn ?

Andrea : Ik hou van motorsport, maar ik ben meer een circuit-fan …. Ik zag al veel rally’s in mijn leven, maar het is voor mij nu belangrijker om bij onze zoon te zijn dan ergens op een snelheidsproef op auto’s te wachten.

PowerSlide : Praat je vaak over rally met Seb ?

Andrea : We praten erover als er iets belangrijks is, maar eerlijk gezegd is Seb gelukkig als we het hebben over andere onderwerpen dan rally 😉

PowerSlide : Jullie zijn allebei veel onderweg …. Dat is zeker niet gemakkelijk voor jullie privéleven ?

Andrea : Dit betekent dat we veel moeten organiseren, maar we zien elkaar eigenlijk wanneer hij niet in de auto zit en ik niet voor de camera sta. Daarnaast komt hij vaak naar de DTM en in New York waren we bv. samen voor de formule E.

PowerSlide : Houden jullie Tim ( de zoon van Andrea & Seb ) bewust uit de media ? Kan hij ook zien wat zijn vader doet ?

Andrea : Ik denk dat het slecht is, als ouders die een publiek leven hebben, om ook hun kind “openbaar” te maken. De rol van ouders is juist om een kind te beschermen, inclusief privacy … Als Timi oud genoeg is om te beslissen dat hij op sociale media wil, dan is het iets anders. Timi weet wat mama en papa doen van werk, maar vindt tractor rijden of het rijden met mijn paard spannender.

PowerSlide : Wordt Tim piloot of voetballer 😊?

Andrea : Ik hoop geen van beide. Op dit moment zou ik zeggen dat hij een dierenarts wordt.

PowerSlide : Hoe probeer je Seb te ondersteunen ?

Andrea : We zijn al bijna 7 jaar samen en beslissen ook alles samen … Wij zijn een geweldig team en liefde is de beste ondersteuning !

PowerSlide : Is Seb veranderd sinds zijn huwelijk en de geboorte van zijn zoon ?

Andrea : Rally is niet langer zo belangrijk voor hem … Ik denk dat iedere persoon die een kind heeft weet dat de prioriteiten gewoon volledig veranderen !

PowerSlide : Wat zijn jullie plannen voor de toekomst ?

Andrea : Ik ben blij dat Seb zal werken voor Extreme E, een spannende en toekomstgerichte autosport-tak ! Ik blijf in de DTM en vanaf deze herfst staat onze show CATCH opnieuw op het programma !

Vielen Dank für Ihre Bereitschaft zur Mitarbeit und die Fotos aus den sozialen Medien Andrea !
Grüsse aus Belgien und vielleicht sehen wir einander bei Gelegenheit.

Tekst en interview : Jo Huyghe

Foto’s met de goedkeuring van Andrea Kaiser.

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan Andreas Mikkelsen 🇳🇴 OC. Veiby ~ ❤️ WRC + Rally ~ Volkswagen Motorsport Fan ~ 💙 VW + SEAT ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling + E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten