Een organisatie die reeds haar sporen verdiende tijdens eerdere evenementen die ze organiseerden zoals in Franchorchamps / Malmedy in 2016. Toen slaagden ze er in om zowel Thierry al Yannick Neuville te strikken hiervoor. De jongste Neuville maakte hier zelfs zijn éérste meters met zijn Skoda Fabia S2000. Een wagen die hij later zou gaan vernielen tijdens een wedstrijd meetellend voor het Duitse kampioenschap. Problemen met omwonenden zorgden ervoor dat het evenement daar geen toelating meer kreeg.

Nieuwe locatie

In 2017 vond de organisatie een nieuwe thuis, meer bepaald op het enduro circuit te Bilstain. Een circuit dat de rallyliefhebbers onder ons wel kennen van o.a. een proef voor de Legend Bastogne die hier ook te gast was. Cedric de Cecco leerde hier een crosskart te besturen iets wat totaal verschillend was dan het besturen van een traditionele rallywagen.

Tom en Randy

Reeds vanaf de éérste organisatie werd binnenin de kern van medewerkers vriendschappen gesmeed voor het leven. Helaas sloeg het noodlot toe. in 1 van de vrienden zijn gezin toen ergens begin Januari 2019 zijn zoon Tom die 18 jaar was samen met zijn vriend Randy 19 jaar verongelukte. De organisatoren wilden met hun evenement beide slachtoffers eren. De testday Tom en Randy verhuist nu naar het rallycross circuit in Mettet en zal zoals bij voorgaande organisaties de toeschouwers de kans geven om zich even co piloot te mogen wanen.

Door : Jean-Marie Vandeputte
Foto’s : Powerslide