Het gonsde van de geruchten en weetjes rond de Bostalsee vorig weekend. Wij waren er ook bij net zoals duizenden Belgen en zeker ook heel veel West-Vlamingen ….

Ott zelf wist ons weinig of niets te vertellen. Tijdens de Meet The Crew-sessie na de Shakedown gekscheerde Ogier nog “Als er genoeg nullen op zijn contract staan zal hij tekenen .. “. Lappi dacht dat Ott gewoon bij Toyota zou blijven en Ott zelf zei “Men is er mee bezig”. Met “men” bedoelde hij vast en zeker Markko Märtin, ex-WRC-rijder en nu zakenpartners in MM-Motorsport.

Wie had 5 jaar geleden gedacht dat Tänak de perfecte allrounder van de WRC zou worden ?

Markko was op het Service Park in Saarland en werd zelfs even – samen met Ott trouwens – gesignaleerd in gesprek met Malcolm Wilson van M-Sport. En voor de rally zou Markko gesproken hebben met Hyundai-man Alain Penasse. Want Hyundai wil naast hun talisman Neuville nog een speerpunt !

Ott is de laatste jaren enorm geëvolueerd. Hij is technisch heel onderlegd wat betekent dat hij perfect weet welk effect een nieuw onderdeel zal hebben op het rijgedrag van de wagen. Hij staat daarnaast als test-piloot en competitie-rijder heel hoog aangeschreven. Maar dat wisten we al. Wat we ook weten is dat Ott zeker op een meerjarencontract mikt. Wat betekent dat hij al zal moeten helpen ontwikkelen aan de hybride-wagen die er aan komt.

Vandaar dat alle teams wel baat hebben bij deze All-Rounder. De vraag is; laat hij zijn hart spreken en kiest hij voor de familiale ( door Ott gekende ) sfeer van M-Sport met Malcolm en Rich als “peetvaders” ? En misschien springt Ford dan toch op de wagen met de hybride-techniek die er aan komt ? Zij kunnen een topper zeker gebruiken na het “verlies” van Seb Ogier. Toyota kent hij nu ook en kan hem voor het ogenblik de beste auto bieden maar soms werd al geinsinueerd op strubbelingen vooral na het débacle “Sardinië” ( alhoewel Ott ontkent ). Toyota Gazoo heeft zeker financieel de grootste slagkracht en met Tommi Mäkinen een stevig leider …. Of kan Hyundai’s overwinningsdrang Ott toch overtuigen om een nieuw avontuur aan te gaan !?

Misschien meer in enkele weken … Wordt sowieso vervolgd !

Tekst Jo Huyghe

Foto’s van onze fotografen Gilles Verschuere ( PowerSlide ) & Ayrton Debeck ( PowerSlide ) @ Deutschland Rallye 2019

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC & Rally ~ VW Group (Motorsport) Fan ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling & E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten