Na het mooie resultaat in de short rally van Kasterlee stond het ganse team er op om minstens even goed te gaan doen in de Aarova short rally. Met een volledig vernieuwde versnellingsbak zat het vertrouwen in ieder geval wel goed.

Tijdens de eerste proef besliste Grégory om niet metéén het volle pont te gaan geven om te zien hoe de proef er bij lag. Verstandige keuze bleek achteraf want wie de sociale media aan het volgen was zag dat verscheidene teams zich vanaf het begin van de wedstrijd al lieten verrassen met enkele opgaves tot gevolg. Toch liet het duo een tweede tijd noteren in divisie 1-2 bij de finish van de eerste proef op slechts 13.6 seconden van leider Stefaan T’Joens met zijn evo 10.

Na de service stond normaal de nieuwe proef Kruisem op het programma maar die werd geneutraliseerd door de brandende Porsche van Chris Vanwoensel.

De derde klassementsproef was opnieuw “de Bruwaan”. Ook nu moest de Subaru slechts een 11 tal seconden toegeven op de evo van T’Joens. Maar door de normtijd van de tweede proef liep het verschil tussen beiden al op tot 40 seconden. Rijden voor terug de tweede plaats was de boodschap.

Tijdens de tweede volle ronde werd wel van start gegaan op Kruisem. Die proef bleek Grégory en Nele blijkbaar goed te liggen want ze moesten slechts 8 seconden gaan prijs geven op T’Joens . Op de vijfde klassementsproef ging het duo nog eventjes de boer op waardoor Eddy Vandevivre de tweede tijd neerzette op deze proef. Voor het algemeen klassement veranderde er gelukkig niks. Terug op de service werd vast gesteld dat een stofhoes van de linkse steekas vooraan aan flarden was. Gelukkig kon het team van KB Technics dit probleem binnen de toegestane tijd oplossen en kon het duo de laatste ronde gaan aanvatten.

Deze werd zonder verdere problemen afgewerkt waardoor Grégory en Nele de Subaru het gesloten wagenpark konden binnen rijden op de 21ste plaats algemeen en als 2 de wagen in divisie 1-2 als ook de tweede plaats in de klasse 2E. Eddy Vandevivre sloot het podium af op de derde plaats. Terug niks anders dan blijde gezichten binnen het team dus.

Grégory en Nele wensen terug alle sponsors, supporters als ook de service crew van KB Technics van harte te bedanken om dit mede mogelijk te maken.

Tekst: Geert Santens
Foto’s: Jan Pannekoecke