Voor de rally van Staden was het terug Nele Tassaert die het rechterzitje voor haar rekening nam in de SYX Racing Subaru. Zowel Grégory als Nele waren er op gebrand om een mooi resultaat te behalen in functie van het VAS kampioenschap.

Met de gereviseerde vering rondom had het team terug het volle vertrouwen in de wagen en dat werd duidelijk toen ze aan de finish kwamen van de eerste klassementsproef. Het duo slaagde er in om een zevende tijd algemeen te laten noteren op de tabellen. Daarmee liet hij kleppers zoals een Cris Algoedt , Stefaan Tjoens en zelfs een Chris Debyser in zijn Porsche 997 GT3 achter zich. De start van de wedstrijd was er in ieder geval knal op.

Tijdens de tweede proef liet Grégory zich eventjes verrassen en ging de Subaru een stukje grond om ploegen waardoor ze terugvielen naar de 14de plaats algemeen. In divisie 1-2 werd nog steeds een goede zaak gedaan daar slechts een verschil van 3 seconden op leider Stefaan Tjoens werd genoteerd op de tabellen.

Op klassementsproef drie sloeg het noodlot echter terug toe toen de SYX Racing Subaru in een tricky rechtse de controle verloor over de wagen en ze een gracht gingen opzoeken. Met man en macht kreeg men de wagen terug op het droge maar toen pas werd duidelijk dat verder rijden geen optie meer was. Met een afgerukt voorwiel en diep ontgoocheld moesten Grégory en Nele de handdoek werpen. Maar wie dit team kent weet dat de ontgoocheling rap plaats maakt voor plannen naar de volgende rally toe.

Dus Syx Racing ziet men terug aan het werk tijdens de short rally van Kasterlee waar Jan terug het rechterzitje zal bemannen.

Het volledig team wenst ook alle sponsors , supporters als ook de service crew van KB Racing te bedanken om in hun te blijven geloven.

Tekst: Geert Santens
Foto: Jan Pannekoecke