Na een paar tegenvallende rally’s achter de rug te hebben, hoopte het team ditmaal nog eens aan de finish te staan en tevens een mooi resultaat te behalen. Na de klassementsproeven optimaal verkend te hebben op zaterdag was het plan om rustig van start te gaan zondagmorgen. Het was duidelijk bij het nemen van de nota’s dat vele situaties gingen moeten anders aangepakt worden eens de wagens een paar keer over de proeven zouden zijn gegaan.

Na aankomst van de tweede klassementsproef bleek dit een strak plan te zijn geweest. De mannen lieten niet metéén een top tijd noteren, maar kwamen wel heelhuids aan de finish.

Voor aanvang van de tweede ronde besloten Grégory en Jan om hun tempo stelselmatig te gaan opdrijven daar zij ondertussen wisten waar zich de tricky punten bevonden. Ook dit plan liep gesmeerd want aan de finish van de vierde proef bleek de Subaru terug de tweede plaats veroverd te hebben in klas 2E als ook in divisie 1-2 , na de ongenaakbare Evo 10 van Stefaan Tjoen’s. Echter op weg naar de service zone kregen wij telefoon van Jan om te melden dat de versnellingsbak nukkig begon te doen. Telkens Gregory van de gas kwam, schoot de vijfde versnelling vanzelf terug in neutraal. Tijdens de service werd dit euvel zo goed en kwaad als het kon opgelost en kon het duo terug vertrekken voor de derde ronde.

Hun plaats veilig stellen was hun enige doel nu in de derde ronde. De Nederlander Jansma Mark kwam nog gevaarlijk dicht in de buurt maar toch slaagden de mannen erin om verder afstand te gaan nemen. De vijfde versnelling bleek ook terug optimaal te werken. Tijdens de laatste service werd alles nog eens extra onder de loep genomen om niks aan het toeval over te laten.

Tijdens de laatste ronde bleek het nog even spannend toen op de laatste klassementsproef de derde versnelling kuren begon te krijgen en Jansma op de loer lag om de tweede plaats over te nemen. Gelukkig kon de Subaru dan toch nog als tweede in divisie 1-2 over de finish lijn rijden en hielden ze nog een kleine 10 seconden over ten opzichte van Jansma. Rally geslaagd dus en deze was metéén op de opsteker dat het ganse team nodig had.

Grégory en Jan wensen KB technics van harte te bedanken om de wagen terug klaar te stomen na de sortie tijdens de rally van Staden als ook alle sponsors en supporters om hun te blijven steunen.

De volgende rally voor het team word de Aarova short rally waar Nele terug in het rechter zitje zal plaats nemen.

Tekst: Geert Santens
Foto: Robby Bonte