Donderdag stonden we aan de start van de Rally van Staden. Piloot Stephen Wyckaert voor de 4de keer, co-piloot Jonas Samoy voor de 2de keer.

De 1ste ronde gestart op regenbanden daar we niet wisten hoe de wegen erbij lagen. KP 1 waren we véél te voorzichtig gestart en onze tijd was dan ook ondermaats. Op kp 2 en 3, vonden we stilaan ons tempo terug en konden we beetje per beetje de snelheid opdrijven. Aan de regroup na de 1ste lus begon de wagen wat te sputteren en wou de auto moeilijk starten. Elektrische problemen dus. Gelukkig konden we rekenen op ons service team, die snel het euvel opgelost kregen.

De 2de lus verliep vrij vlot, enkel op kp Oostnieuwkerke waar we iets te wild waren, schoven we tweemaal rechtdoor, zonder véél erg.

3de ronde werd KP Westrozebeke geannuleerd door een sortie, en zo moesten we maar 2 kp’s afwerken in deze ronde. Toen bleek dat we op kop stonden in onze klasse met voldoende voorsprong

De 4de lus hebben we iets kalmer afgewerkt om de klasse overwinning veilig te stellen. Onnodig om verder risico’s te nemen. Tot onze grote verbazing mochten we de champagne laten knallen op het podium, wat eerder zeldzaam is in onze minder druk bezette klasse A. De organisatie van de rally verdient een dikke pluim want zelden verloopt alles zo vlot.

Bij deze willen we nog ons serviceteam Colin en Kjell, en onze trouwste supporter/cateraar Babs bedanken. Alsook onze sponsors. Onze volgende uitdaging wordt de Aarova Shortrally.

Tot dan Rallyteam SteWy

Tekst: Stephen Wyckaert
Foto’s: Jan Pannekoecke