Stéphane Lefebvre won vorig jaar de Condroz Rally in een Citroën C3 R5. Hij kwam dit jaar met hetzelfde doel, maar met een ander wapen, een nieuwe Ford Fiesta R5 MK II. Opnieuw kon niemand hem afstoppen en stak hij verdiend de overwinning op zak!

Het duurde maar tot na proef 2 eer Stéphane Lefebvre de leiding in handen nam. Hij gaf het uiteindelijk ook niet meer weg. Stéphane pakte maar 4 scratchtijden, maar dat was genoeg om voor het tweede jaar op rij de Condroz Rally te winnen. Guillaume de Mevius reed ook 4 scratches, maar werd 2de. Zijn broer, Ghislain de Mevius, vervolledigde het podium. Sébastien Bedoret won 6 proeven, maar ging op de laatste proef van de baan met een opgave als gevolg. Kris Princen kreeg heel wat pech te verduren. Hij moest na lekke band nummer 6 opgeven. Adrian Fernémont, onze nieuwe Belgische kampioen, werd na een lekke band op de laatste proef 4de. Cédric De Cecco reed een constante wedstrijd en werd 5de. Xavier Bouche, die amper 2 wedstrijden reed met de VW Polo R5 dit jaar, werd 6de. Ook Olivier Collard reed amper 2 wedstrijden met de Skoda Fabia R5. Hij werd 7de. Davy Vanneste reed de eerste maal met de Citroën C3 R5. Hij finishte op een 8ste plaats. Pieterjan-Michiel, die nog de snelste was op de laatste proef, werd 9de. Bastien Rouard vervolledigde de top 10.

Voor Gilles Pyck was het nog even nagelbijten nadat hij op zaterdagavond straftijd kreeg door technische problemen. Hij won uiteindelijk bij de Juniors. Thibaud Mazuin werd 2de, Charles Munster 3de.

Christophe Daco won bij de Historics. Hij had amper 9.9 seconden voorsprong op Patrick Deblauwe. Dirk Deveux, Belgisch kampioen Historics 2019, werd 3de.

Bekijk hier alle resultaten.

Artikel: Gilles Verschuere
Foto’s: Gilles Verschuere