Stefaan en Olivier met lege handen terug huiswaarts.

Afgelopen weekend stond de Spa Herock rally terug op de kalender. Voor het eerst kwamen ook de criterium rijders aan de start op zondag, goed voor een 12-tal klassementsproeven.
Ook Stefaan en Olivier trokken richting de oost kantons, terug met de Mégane RS. Dat de weersomstandigheden verre van ideaal gingen zijn had het team al rap door bij aankomst vrijdagnamiddag. Regen, hagel, sneeuw, kortom, het ganse gamma.
Zondagmorgen dan werd vol goede moed de start genomen voor de eerste klassementsproef. Jammer genoeg verloren de mannen tijdens die klassementsproef een 20-tal seconden door een elektronisch probleem en werden ze van het begin van de wedstrijd metéén op achtervolgen aan gewezen.
Gelukkig kent Stefaan de wagen door en door en heeft hij toch ook al heel wat ervaring verzameld over de jaren heen zodat de mannen erin slaagden zich vanaf de tweede klassementsproef van een 41ste plaats terug in de top 10 van het criterium te nestelen.
Op de derde proef werd dit zelfs een 3de tijd op de tabellen. De proeven Spa en Hérve  lagen de Mégane niet zo goed dus was de boodschap stand houden tussen de krachtigere BMW’s.
Op klassementsproef zeven konden de mannen terug toe slaan, helaas verliep dit anders. Stefaan werd eventjes verrast door een aquaplaning en schoof van de baan met een opgave tot gevolg. Een rally om vlot verticaal te klasseren dus.
De volgende wedstrijd voor Stefaan en Olivier word de TAC rally in Tielt.

Tekst: Geert Santens
Foto: Ayrton Debeck