Na een tegenvallende rally in Spa waren de mannen er op gebrand om in Tielt tijdens de TAC rally in het criterium een mooi resultaat neer te planten. Met een mooi gevulde deelnemerslijst waaronder enkele snelle BMW’s als ook Steven Dolfen met zijn Opel Adam wist het team dat vanaf de eerste meters moest aangevallen worden. Met dit in het achterhoofd vertrokken de mannen richting eerste klassementsproef.
Aan de finish van de eerste proef werd een 6de tijd algemeen op de tabellen genoteerd. Ook tijdens de overige drie proeven van de eerste ronde konden Stefaan en Olivier hun plaats vasthouden. Tijdens de service werden vooraan op de Mégane RS nieuwe rubbers gemonteerd. Ook na de vijfde klassementsproef werd een 6de tijd opgetekend. Op de zesde proef sloeg de pechduivel toe waardoor het team lek reed in het begin van de proef en dus genoodzaakt was om op de proef de band te vervangen. Hierdoor vielen ze terug in het klassement tot de 19de plaats en met nog twee proeven te gaan, een onbegonnen zaak om de top vijf terug te gaan halen. Het team slaagde er nog in om tijdens de laatste twee klassementsproeven nog drie plaatsen goed te maken en op te klimmen tot de 16de plaats algemeen in het criterium.
Het is de bedoeling dat de volgende wedstrijd de rally van de Monteberg wordt maar dan zal het team die zou starten met de evo X en Greet in het rechterzitje moeten worden opgevist uit de reservelijst.

Tekst: Geert Santen
Foto: Johan Debeck