Sébastien Bedoret won zaterdag de Omloop van Vlaanderen en pakt daarmee heel belangrijke punten voor het BRC klassement. Hij komt nu op de 2de plaats, op 4 punten van Kris Princen. Kris moest zaterdag op de voorlaatste proef zijn VW Polo R5 aan de kant zetten met een klein brandje.

Men zegt wel eens, de bloemen worden uitgedeeld aan de finish, maar dat zal Adrian Fernémont zeker geweten hebben. De Waal was een maatje te sterk voor zijn tegenstanders. Maar zaterdag tijdens de verbinding sloeg het noodlot toe … De cardanas begaf het en Adrian moest opgeven. In de achtergrond waren Sébastien Bedoret en Kevin Demaerschalk in een hevige strijd voor de 2de plaats. Door het uitvallen van Adrian was dat plots voor de overwinning. Sébastien zette zich nog eens recht en ging met de overwinning lopen. Kevin, die voor een eerste maal de nieuwe Ford Fiesta R5 mocht testen, werd 2de. Vincent Verschuere had nog een onderling gevecht met Pieterjan-Michel Cracco voor de 3de plaats. Vincent pakte de laatste scratch en verzekerde zich zo van de 3de plaats. PJM werd 4de en Ghislain de Mevius werd 5de. Pieter Tsjoen werd met zijn Fabia R5 EVO 6de, Niels Reynvoet 7de. Bob de Jong werd 8ste en eerste Nederlander. Steve Fernandes pakte de meeste punten voor het TER kampioenschap en werd 9de. Romain Delhez sluit met zijn Porsche 997 GT3 de top 10 af.

Bij de historics stond dan weer geen maat op Bjorn Syx. Bjorn haalt zo na Ieper zijn 2de overwinning bij de historics binnen. Paul Lietaer moest maar liefst 30 seconden prijs geven op Bjorn. Danny Kerckhof werd 3de op 4 minuten en 28 seconden van Bjorn.

Gunther Monnens was opnieuw met de BMW M3 E46 van Chris Vandamme niet te stoppen. Hij zette Franky Boulat op 4 minuten en Thierry Cokelaere op 4 minuten en 30 seconden.

Jelle Segers won dan weer het Criterium in zijn BMW M3 E36. Johnny Louies werd 2de op 20 seconden. Jeroen Catelin mocht mee op het podium.

Lees een uitgebreid verslag van de Omloop van Vlaanderen in onze Powerslidemagazine nummer 12!

Artikel: Gilles Verschuere
Foto’s: Gilles Verschuere