Het debuut

Tijdens de voorbereiding voor mijn eerste rally als co-piloot, werd ik gesteund door mijn broer Kenneth Delvaux, die zelf al jaren ervaring heeft.
Ik mocht plaats nemen in het rechter zitje van de Suzuki Swift, naast Kevin Leclere. Die zelf zijn 2de rally reed, maar wel al jaren ervaring heeft als co-piloot. De zenuwen waren opvallend aanwezig. Tijdens de verbinding naar de 1ste kp, die van Niel, kon Kevin mij toch al meer op mijn gemak stellen. Ik wou het zo foutloos mogelijk doen, rekening houdend met de tips die ik van mijn broer Kenneth meekreeg.

De wedstrijd …

Eens aan de start verdwenen de zenuwen, en besefte ik dat het nu voor echt was. Ik voelde ook meteen dat het klikte met Kevin. Op vlak van nota’s lezen vond ik KP Niel een goede opwarmer, voor een beginneling. Dit resulteerde tot een onverwachte 3de tijd in onze klasse. Kevin gaf mij dan ook onmiddellijk het gevoel dat we onze start niet gemist hadden.

Met veel vertrouwen vatten dan ook kp 2 Borlo aan. Hier werden we als team op de proef gesteld, door de vettige en verraderlijke situatie. Desondanks brachten we deze proef tot een goed einde met een 4de plaats in onze klasse. Daar het vertrouwen gegroeid was, ging automatisch het tempo de hoogte in op de kp 3 Gelmen , maar desondanks lieten we ons spijtig genoeg verrassen in de remzone met T situatie, waardoor we een aantal meters doorschoven, en in het veld kwamen vast te zitten. Met als opgave tot gevolg. Op dat ogenblik was de ontgoocheling groot.

Toch ervaring kunnen opdoen

De ontgoocheling duurde niet lang, toen we de vraag van de organisatie kregen, of het nog mogelijk was om in te vallen als 0 wagen. Door dat de huidige 0 wagen niet meer verder kon. Voor ons was dit een ideale kans, hierdoor konden we toch nog kilometers maken. We hebben onmiddellijk ons serviceteam op de hoogte gebracht, en de uitnodiging van de organisatie aangenomen. Dankzij de organisatie en ons service team konden we de rally dan toch nog tot een goed einde brengen, maar vooral ervaring kunnen opdoen.

De vooruitzichten voor 2020

Na de wedstrijd werd het snel duidelijk dat Kevin mij het vertrouwen gaf, om samen als team verder te gaan, in seizoen 2020. Ik ben dan ook maar al te graag ingegaan op dit aanbod. Tijdens Zuid-Limburg heb ik mogen ervaren, dat Kevin over het nodig potentieel bezit als piloot, om naar de toekomst toe samen te groeien, en nog mooie resultaten te behalen. We zijn al volop bezig met de planning voor 2020. Welke wedstrijden we zullen rijden, is nog wat wikken en wegen. Waar wel al over uit zijn, is dat we een combinatie van VAS en ASAF zullen rijden. Ons seizoen zal wel iets later starten, vermits Kevin en zijn vriendin Daisy, hun eerste kindje in maart verwachten. 🙂


We willen nog graag ons serviceteam van Smets motorsport , supporters en sponsors bedanken. In het bijzonder ook onze papa’s Gery Delvaux en Guy Leclere om ons volop te steunen in dit avontuur, en mijn broer Kenneth Delvaux om mijn mentor te zijn.

Artikel : Keyra Delvaux
foto’s : Jo Pijpops / Ivo Wolfs