Volgend weekend is er ook in het buitenland heel wat rally-bedrijvigheid … Naast de Rally van Polen voor het ERC staat er in Frankrijk een nieuwkomer op het programma en voor de eerste maal in het Franse onverhard kampioenschap 2019 namelijk Le Terre du Haut-Var.

Nieuw is een groot woord want de rally is eigenlijk gebaseerd op een echte klassieker die de wat oudere Rallyfan zeker nog zal herinneren …. De Rally des Milles Pistes een legendarische rally eind de jaren 70, begin de jaren 80 …

De Rally werd heel populair omdat prototypes en niet gehomologeerde wagens werden toegelaten. Citroën gaf later hun 4wiel aangedreven Visa de naam Mille Pistes …

De FIA heeft in deze rally de mosterd gehaald voor hun huidige recce-systeem waarbij de rijders enkel 2x de proef als voorbereiding mogen rijden voor de rally ! Ook de plaats van deze nieuwe rally is de oorspronkelijke militaire basis van Canjuers, hartje Var-regio.

Info en foto’s Archief Milles Pistes

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC & Rally ~ VW Motorsport Fan ~ 💙 VW & SEAT ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling & E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten