Het lijkt onwezenlijk, de big boss van het rally interim kantoor jobfixers is niet meer. Pas 57 jaar maar wat een parcours de vie legde de zoon van Anaïs Deceuninck af, een perfect scenario voor een Hollywood film. Hollywood, zo was je wel een beetje Phil, snelle wagens en vrouwelijk schoon dat was je ding maar je vergat nooit vanwaar je kwam en je toonde respect .

Ambitieus

Lang geleden bij het krieken van de dag ontwaakte een jonge knaap in de achterbuurt van Roeselare om aan zijn dagtaak als autobus schilder te beginnen maar niemand had er ook maar een gedacht van hoe ambitieus je wel was. Goed was niet goed voor jou, het moest perfect zijn ! In alles wat je ondernam wou je de beste zijn en warempel je slaagde er zelfs in om zonder diploma, wat je wel behaalde in avondonderwijs, een ambitieus plan ten uitvoer te brengen. Work hard, play hard dat was je motto : Accent en Jobfixers werden geboren.

De laatste special

Je zette hem in zijn éérste, schakelde de launch control in en wachtte op de ‘go’ die je teamgenoot door de intercom schreeuwde. De proef top afond ging als een rollercoaster van start heftig en op de limiet, zo had je het graag, de challenge zoals je zei. weet je nog? Nu ben je hoe ironisch het ook moge klinken begonnen aan je laatste speciaal, ééntje waar we je in zien verdwijnen aan de horizon maar wees gerust bij iedere wielerwedstrijd waar we het Rodania deuntje zullen horen mag je er zeker van zijn dat elke aanwezige rallyfan omhoog zal kijken om te zien hoe je aan de lange tafel met rallyhelden zit te praten met o.a. Henri Toivonen en Attilio Bettega die net als jij gedurende hun leven zeer veel mensen inspireerden.

Diep respect !

Door : Jean-Marie Vandeputte
Foto’s : Bart Vanpoucke / Ayrton Debeck