Na de vroegtijdige opgave tijdens de TBR rallysprint halverwege vorige maand kwamen Lieven en Andy vol goede moed aan de start tijdens de rally van Staden. Tijdens de vakantieperiode werd het vliegwiel op de Mini volledig opnieuw gemonteerd en extra verzekerd. Ook werd uitvoerig getest met de wagen en alle problemen leken opgelost te zijn.

Tijdens de eerste twee klassementsproeven kon het duo dan ook knallen over de proeven. Echter na de derde klassementsproef kwam terug dat onheilspellend telefoontje binnen in het service dat de bout terug aan het loskomen was.

De Mini Cooper kon op eigen kracht de service bereiken en het team van KB racing kon tijdens de service het euvel oplossen. Jammer genoeg was de euforie van korte duur want tijdens de vierde proef trad het probleem terug op.

Een opgave was onvermijdelijk om motorschade te voorkomen. Blijkbaar is dit een veel voorkomend probleem bij Mini Coopers in competitie want ook de wagen van Verfaille kende dat probleem in het verleden. Gelukkig was Marnix zo vriendelijk om het team een oplossing aan te bieden die het probleem van de baan zou moeten helpen tegen volgende keer. Hopelijk slaagt het team erin om de volgende rally zorgeloos te mogen afwerken. Lieven en Andy willen ook nog alle sponsors, supporters als ook de service crew van KB racing bedanken om dit mogelijk te maken.

Tekst: Geert Santens
Foto: Jan Pannekoecke