Cris kwam in Staden nog wat ritme opdoen in functie van de Omloop van Vlaanderen, die plaats vindt begin september. Dit keer werd het rechterzitje ingenomen door sponsor Olivier Vanlerberghe. Met enkele serieuze kleppers aan de start zou het geen evidentie zijn om even goed te doen als in 2018 maar zo als al meermaals gezegd, worden de bloemen pas uit gereikt op het podium.

Vanaf klassementsproef 1 trok Cris alle registers open en zaten beide heren metéén in het juiste ritme. Maar merkgenoten Kurt Braekeveldt en Thierry Cockelaere gingen natuurlijk ook voluit, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Na de eerste lus van drie proeven tikte de Danneels M1 af op de zevende plaats algemeen, beter dan gehoopt voor aanvang van de wedstrijd.

Tijdens de tweede lus moesten zowel Kurt als Thierry hun bolide reeds langs de kant zetten en kwam de hete adem deze keer uit de Porsche GT3 van Chris Debyser.

Helaas begon de wagen zich vreemd te gedragen tijdens de negende klassementsproef en dachten beide heren onderweg te zijn met een lekke band. Toen de motor ook druk begon te verliezen besloot Cris om ook zijn wagen aan de kant te parkeren. Pas bij het uitstappen werd duidelijk dat er van een lekke band geen sprake was maar dat het gedrag te verklaren was door olie op de banden. Bij controle van het peil stelde het team vast dat bijna alle olie verdwenen was. Een opgave was onvermijdelijk. Dit is pas de tweede keer op 35 wedstrijden dat het team de handdoek moet werpen door mechanische pech.

KB Technic’s zal deze week het probleem opsporen en hopelijk valt de schade mee zodat de deelname aan de Omloop van Vlaanderen niet in het gedrang komt.

Cris en Olivier wensen sponsors, supporters ,cameramensen als ook de service crew van KB racing te bedanken.

Tekst: Geert Santens
Foto’s: Jan Pannekoecke