Vandaag werden in St. Petersburg, Rusland, door de FIA terug enkele belangrijke beslissingen genomen die we hier overlopen …

Het nieuwe kampioenschap WRC-2 PRO 2019

► Een constructeur mag maximaal met twee R5’s inschrijven en moet deelnemen aan ten minste zeven rally’s (inclusief een rally buiten Europa) met de P2P-status.
► De titel van WRC-2 PRO Pilot Champion wordt bepaald op basis van de acht beste resultaten van het jaar.
► Voor elke rally is één testdag per piloot toegestaan.
► De best geplaatste auto in het algemene klassement in elk team scoort voor de constructeur.
► Net als in de WRC begint de leider van de WRC-2 PRO eerst achter de P1 en vervolgens in de omgekeerde volgorde van het klassement van de rally voor de volgende dagen.

Wat betreft de WRC ( kalender )

Geen verandering voor de WRC behalve dat de duo’s Argentinië-Chili en Portugal-Sardinië gegroepeerd zijn op het niveau van logistiek voor chassis, motoren en reserveonderdelen.

Traditionele WRC2

× Geen minimumaantal rally’s voor het traditionele WRC2-kampioenschap (de zes beste resultaten worden geteld om de WRC2 Champion-titel te winnen).

× Deze categorie wordt op de weg geplaatst na P1 en P2P.

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.+C.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC + Rally ~ 💙 VW Group ~ 🧡 SEAT ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling + E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten