Zondag was het weer zover, de jaarlijkse rallysprint van Oudenaarde. Deze was ondertussen al toe aan zijn 4de editie.

Jo Muylle Oudenaarde

Verschueren versus de rest.

Vincent Verschueren liet er geen gras over groeien. Hij schoot als een speer uit de startblokken en veroverde na de 1ste passage ruim 4 seconden op zijn eerste achtervolger de Nederlander Kevin Abbring. Tim Van Parijs, met de Porsche, volgde op 7 seconden wat goed was voor een 3de plaats in de tussenstand. Opvallend was de Citroën van Frederic Miclotte op de 4de plaats.

Abbring was duidelijk niet tevreden met die 2de plaats en gaf nog wat gas bij tijdens de 2de passage. Helaas was ook dit nog niet goed genoeg om Verschueren bij te benen. Hij moest opnieuw bijna 1 seconde prijsgeven. Nu was Miclotte sneller dan Van Parijs maar dit was nog niet genoeg om over Tim in het klassement te springen.

Ondertussen stond er bij de historics opnieuw geen maat op Paul Lietaer. Door mechanische pech van Hans Weijs, die de weg versperde, kregen alle tenoren een normtijd.

Met nog 1 ronde te gaan leek het voor Abbring een onmogelijke opdracht. Nog éénmaal duwde Kevin alles uit de Ford R5 maar meer dan een scratchtijd werd het niet.

Vincent Verschueren mocht voor de 2de maal de champagne in Oudenaarde ontkurken. Kevin Abbring op 2. Tim Van Parijs hield zijn 3de plaats vast en Frederic Miclotte viel net naast het podium. De 5de plaats was voor een andere Porsche, die van Claudie Tanghe.

Paul Lietaer nam beslag op de 8ste plaats algemeen en een 1ste plaats bij de historics.

Andy Lefevere, die voor éénmaal niet met de Lancer EVO X maar met een BMW E21, werd 2de. Bram Fonteyne werd mooi 3de.

Artikel: Gilles Verschuere
Foto’s: Gilles Verschuere

Verschueren Oudenaarde