Met 13 R5 wagens aan de start en 14 proeven in een zon overgoten weekend beloofde het een spannende strijd te worden in de Hellendoorn rally in Nederland.

Na twee en een halve maand niet meer gereden te hebben werd het voor Melissa even op zoek gaan naar het juiste ritme.

De eerste kp viel al bij al mee, maar vanaf de tweede had deze rally voor haar zijn naam niet gestolen (HEL), op die proef die deels (bijna alle proeven) onverhard is, spinde de auto met stil gevallen motor en bij het achteruit rijden verloren we 20 sec verteld Melissa. Onze referentie was Bob de Jong waar we in de vorige rally (GTC) dezelfde tijden reden en zelfs meerdere malen sneller waren. Hij stond op kop wij stonden 7 de op 33 sec.

“We besloten aan te vallen maar op dit specifieke parkoer (zand) werd dit echt een hel en we spinden terug op dezelfde manier en verloren terug veel tijd. We gingen de nacht in op een zevende plaats algemeen”.

Dat de Hollanders, de Belgen, de Fransen en anderen snel zijn elk in hun eigen land weten we ondertussen. Vandaar dat Melissa graag eens de uitdaging aangaat in een ander land en besloot ze de dag erop terug aan te vallen. Het lukte aardig en eerst stak ze van Kamperdijk (Polo R5) voorbij en bij het op jacht gaan op De Winkel (Polo R5) liep het mis. ” We zijn van de baan gegaan plankgas in 5de versnelling ” verteld Melissa ons. Met 2 minuten verlies heeft ze toch de finish bereikt en op een 7 de plaats algemeen gestrand.

Bron: Autosport Debackere
Foto: