Rallyteam Luc & Ellen met een Peugeot 106 klasse 2C.

Na de documentencontrole en de technische controle die zonder problemen verliepen, werden de verkenningen aangevat.

Een paar kleine wijzigingen aan de notities van vorig jaar werden aangebracht en na de laatste verkenning vonden we beiden dat het wel goed zat.

Zondagmorgen, na meerdere malen de buienradar geraadpleegd te hebben, werd toch besloten om met slicks te starten. De paar keer dat de voorruit toch nat was kon ons niet uit ons lood slaan en na goed 1 km kp hadden we het juiste ritme te pakken. We hadden de 19de tijd algemeen en de 1ste tijd in onze klasse, we hadden dit niet verwacht maar waren er toch dik tevreden mee.

De 2de ronde deden we nog 3sec. van deze tijd af en na de 3de ronde hadden we al 3x de snelste tijd in de klasse neergezet wat resulteerde in een voorsprong van een 20sec op de eerste achtervolger in de klasse.

Na een laatste check-up in de service hebben we de 4de ronde zonder risico’s te nemen afgewerkt. Toch haalden we nog een 3de tijd in divisie 2, 25ste algemeen en hadden we onze 1ste overwinning in onze klasse beet.

Toch even vermelden dat het voor Ellen nog maar de 5de wedstrijd was en ze het lezen toch al volledig onder de knie heeft. Tot slot willen we de mensen van de catering en de service bedanken alsook onze sponsors. Op naar Staden, tot dan.

Tekst: Rallyteam Luc & Ellen
Foto’s: Jan Pannekoecke