Na goede verkenningen op zaterdag waren we klaar om er een mooie rallydag van te maken.

Na enig overleg op zondagmorgen werd er besloten om te starten op regenbanden. Dat bleek echter niet de juiste keuze, want de regen bleef uit en met die banden hadden we echt heel weinig grip. Het vertrouwen was zoek.

Na de eerste ronde stonden we op een derde plaats in de klasse op een dertiental seconden van de leider. Dat zou normaal nog een plaats lager zijn, maar de snelste mannen in de klasse (Blanchard-Lamote) hadden ergens een fout gemaakt bij het inklokken, wat ze een minuut straftijd kostte.

In de service werden er andere rubbers gemonteerd, wat meteen een veel beter gevoel gaf. Het resultaat was twee keer de tweede tijd in de klasse en na die ronde stonden we op de tweede plaats op zes seconden van plaats 1.

Op naar de laatste ronde, met een knaltijd van het duo Blanchard-Lamote werden zij plots de nieuwe leider en zakten wij naar plaats 3 op drie seconden van plaats 2.

Op kp 8 viel het leidersduo echter uit met mechanische problemen en konden wij wel een goede tijd neerzetten. Zo hebben wij de tweede klassezege van het seizoen binnengehaald. (67ste algemeen 4de divisie 1/2)

Bedankt aan de mensen van de catering, het serviceteam en de talrijke aanwezige supporters.

Op naar Kortrijk!

Tekst: Ellen Van Dycke
Foto’s: Jan Pannekoecke