Wie o wie wint de 55ste editie van de Ypres Rally?

Vrijdag 28 juni is het zo ver! Dan gaat de 55ste editie van de Ypres Rally van start. Met een rijk gevuld deelnemersveld en het warme weer beloofd het een hete editie te worden!

Deelnemerlijst(en)

Een pronostiek opstellen voor de rally van Ieper is elk jaar opnieuw onbegonnen werk. Ook dit jaar is dit opnieuw verloren moeite. Ieper kan weer rekenen op een leuke deelnemerslijst gevuld met nationale en internationale namen. Zo komen onder andere Craig Breen en Ole Christian Veiby hun kans wagen op de overwinning. Last minute werd ook de deelname van Kevin Abbring bevestigd. Kris Princen, Sébastien Bedoret, Vincent Verschueren komen dan weer op zoek naar punten voor het Belgisch Kampioenschap. Met 5 Porsches 997 GT3 is het spektakel absoluut verzekerd. Grootste underdog is misschien wel Steve Bécaert. Steve stond van zijn 6 rally’s dat hij dit jaar reed, 6 keer op het podium! Enkel een overwinning ontbreekt …

Nieuw dit jaar is de categorie “Masters”. Zo krijgt onze nationale trots Thierry Neuville een beetje zijn eigen categorie. Hij komt er aan de start met zijn Hyundai I20 Coupe WRC. Hij wordt vergezeld van Bryan Bouffier (Ford Fiesta WRC), Paul Lietaer (Ford Escort RS Cosworth), Gunther Monnens (SUBARU Impreza 555), Bruno Thiry (OPEL Corsa) en Nikias Priem (OPEL Corsa).

De historics worden dan weer opgedeeld in 2 categorieën. Een nationale en een internationale.

Bekijk hier de volledige deelnemerslijsten.

Parcours

Tegenover vorig jaar werden enkele parcours gewijzigd. Zo wordt KP Hollebeke in omgekeerde richting gereden (verkeerd vermeld in het programmaboek). Alle parcours staan gedetailleerd in het programmaboekje. Vanavond wordt er in Boezinge de shakedown voor de historics (+masters) gereden. Morgen is er dan weer de shakedown voor de moderne (+masters) in Nieuwkerke .

Timing

De moderne rijden op vrijdag 9 KP’s (Zonnebeke – Hollebeke (2x) – Mesen (2x) – Wijtschate (2x) – Kemmelberg (2x)). Op zaterdag staan er 14 proefen tegen de tijd op de menu (Dikkebus (2x) – Westouter-Boeschepe (2x) – Zillebeke (2x) – Langemark (2x) – Reninge (2x) – Vleteren (2x) – Watou (2x))
De volledige timing staat alsook gedetailleerd vermeld in het programmaboekje.

Artikel: Gilles Verschuere
Foto’s: Ayrton Debeck