Na de motorische problemen in het seizoensbegin, was het telkens bang afwachten voor het team of de wagen heelhuids de finish zou bereiken. Maar sinds de Omloop van Vlaanderen bleek de Mini terug bedrijfszeker te zijn.

Dat het geen evidente rally zou wezen bleek al tijdens de verkenningen toen de hemelsluizen wagenwijd open gingen. Voor Lieven was de bandenkeuze duidelijk. Zondagmorgen werd er resoluut gekozen voor regenbanden. Geen slechte keuze op de zeer vettige proeven zo bleek.

De eerste klassementsproef werd metéén geannuleerd door de sortie van Paul Lietaer en kregen de heren een normtijd toe gekend. Op de tweede proef slaagde het team erin om een 47ste tijd  te laten noteren in divisie 3. Klassementsproef Koekelare lag er zeer vettig bij waardoor Lieven er voor koos om een veiligheidsmarge in te bouwen waardoor ze terug vielen naar de 61ste plaats.

Na grondige controle op de service kond de Limoncello Mini terug op pad voor de tweede ronde. Het verlies van de derde proef werd deels goed gemaakt door aan de finish van kp 4 een 56ste tijd te laten noteren op de tabellen. Klassementsproef Houthulst was blijkbaar op het lijf geschreven van de mannen, want daar werd een 48ste tijd neer gezet op de tabellen. Ondertussen wist het team de valkuilen liggen op de proef van Koekelare en werd ook daar voluit gegaan wat resulteerde in een 47ste tijd.

Ook voor de laatste ronde besloten Lieven en Andy de strijd aan te gaan met hetzelfde schoeisel onder de Mini. Op de laatste drie proeven bleven de mannen hoger op klimmen in de tabellen om finaal te finishen op een zeer mooie 39ste plaats in divisie 3. Wedstrijd dus met glans uitgereden en terug de wagen wat beter onder de knie.

Lieven en Andy wensen ook een woordje van dank uit te brengen aan alle supporters, sponsors als ook aan de voltallige service crew van KB Technics .

Tekst: Geert Santens
Foto: Jan Pannekoecke