Crew: Lacroix Raoul en Bonvarlet Nicolas
Clio Ragnotti F2000/14

Met het nummer 20 op de deuren begonnen Lacroix en Bonvarlet aan de Rallye du Marquenterre met als doel plezier te hebben. En natuurlijk om een goed resultaat te behalen zoals het jaar ervoor ( vorig jaar eindigde het duo op de 2e plaats algemeen ).

KP 1 Saint Quentin en Tourmont 8,74km

Ze besloten om zoals het jaar ervoor om al van de eerste proef enorm hard aan te vallen. Dit bezorgd hen al derict de scratch. Met 8.5 seconden voor op PAP (Saxo F2000 / 13), 9 seconden op Lescarmontier (Mitsubishi N4) en 9.6s op Pruvost (Ford Fiesta R5).

Hier onder vind je de onboard beelden van deze KP.

KP 2 Le Haut Gabet 7,34 km

De volgende dag startte het duo als eerste op de baan. Het zal hard worden om de tegenstand in bedwang te houden en op de eerste plaats te blijven. Op de eerste Kp van de tweede dag draaien ze de derde snelste tijd. Op 3.9 seconden van de scratch. En inderdaad als eerste op de baan dan is het wat vegen op de vuile stukken.

KP 3 Le Muret 4,62 km

Deze kortere maar technische proef ligt ons beter. Hier kunnen ze de tweede tijd neerzetten op 4 tienden van de scratch. Aan het einde van de eerste ronde staat Lacroix en Bonvarlet nog steeds eerste, al is hun voorsprong wat geslonken. De Ford Fiesta R5 van Pruvot Xavier staat op 5.2 seconden en de Mitsubishi N4 van Escarmontier Mathieu op 8.6.

KP 4 Le Haut Gabet 7,34 km

Op de tweede proef zal het duo een tandje moeten bijsteken om op het hoogste schavotje te blijven. Lacroix valt als een halve zot aan en beweerd aan het einde van de proef niet rapper meer te kunnen gaan. Hier reden ze de 2de tijd.

KP 5 Le Muret 4,62 km

Met een geweldig tempo starten ze aan de 5de KP, ondanks een onverharde weg die niet in het voordeel is van een voorwielaangedreven wagen in tegenstelling tot de vierwielaangedreven wagens. Hier eindige ze opnieuw tweede 1.4 seconden na Pruvot in Fiesta R5. De einde van rally is in zicht en het word een spannend duel.

Na de tweede boucle staat ons duo nog steeds op de eerste plaats, al is dit nog maar op 1 seconde van de Fiesta R5 van Pruvot en 11.5 seconden op de Mitsubishi N4 van Escarmontier. Nog 7 wedstrijdkilometers met 1 seconde voorsprong op een R5. Dit word een harde opgave voor het team. Dankzij de supporters en de vele steunde teamleden zal het duo zichzelf proberen te overtreffen.

KP 6 Le Haut Gabet 7,34 km

Met het mes tussen de tanden staat het duo op de startlijn. Met maar 1 doel, aanvallen en op de weg blijven. Vanaf de eerste meters word de toon aangegeven met super passages en maximale risicobereidheid, na het eerste tijdspunt zijn ze 2 seconden rapper. Het einde van de proef is enorm zwaar voor Bonvarlet (co-piloot). Met enorm rappe pacenotes en coupeures die rap op elkaar volgen. Ze finishen met een scratch-tijd en waren 4.7 seconden rapper dan de Fiesta R5 van Pruvot.

Hiermee winnen Lacroix en Bonvarlet voor de eerste maal een rally en dan nog met deze geweldige Renault Clio Ragnotti F2000/14.
Als kers op de taart was dit de 50ste rally voor Lacroix Raoul en de 40ste rally voor Bonvarlet Nicolas.

Hierdoor wint het duo natuurlijk hun klasse en nemen zo waardevolle punten mee voor de finale.

Lacroix-Bonvarlet_2018_03

Met dank aan

Dank aan hun trouwe vrouwen en kinderen en aan heel het team Lacroix Compétitions.

Ook wil ik mijn chauffeur bedanken die me laat trillen in de auto en een monumentale voet neemt, bedankt dat je me voor het eerst krabt. Bedankt aan onze trouwe vrouwen en kinderen die ons volgen. Bedankt aan alle Team Lacroix-wedstrijden.

Ook dank aan de partners:
VATP | Véritec Compétitions | Garage Delrue | SNRA | R-TEC | 1001 Quads
NGB Bapaume | Délit Pneus | W-Max | Studio Lecroart | Panne1992

Dank aan de fotografen en videografen, in gedachtenis van François Duvauchel.

Photo’s