Toch ook wat positief WRC nieuws !

De Japanse website van Motorsport.com zegt op zijn site dat Subaru een terugkeer naar het World Rally Championship plant.

WRC-auto’s zullen met hybride het seizoen 2022 ingaan en volgens Japanse media zou Subaru geïnteresseerd zijn in een terugkeer naar het WRC. In 2022 zijn WRC’s waarschijnlijk ook grotere C-segmentauto’s, wat beter geschikt is voor Subaru.

Subaru wil echter wachten op verduidelijkingen van de FIA ​​over de ontwikkeling van hybride auto’s en zal in hun ontwikkeling investeren.

Volgens Japanse media brengt Subaru momenteel partners in kaart voor de technische ontwikkeling van de auto en hoeveel het zou kosten om een WRC te ontwikkelen. Een potentiële partner zou het Britse M-Sport kunnen zijn, die momenteel Ford WRC’s maakt. Ford heeft zijn fabrieksondersteuning echter in 2012 ingetrokken, waarna M-Sport als een particulier team heeft gewerkt. Hybride auto’s kunnen echter ook het fabrieksteam van Ford terugbrengen naar de WRC …

En misschien wordt het nog beter want Toyota hoopt dat met de terugkeer van WRC Japan ook Mitsubishi in het WRC-verhaal zou stappen ….

Zo zou de Subaru WRC er kunnen uitzien …. Volgens het spel Gran Turismo 😉

Wordt vervolgd !

Tekst Jo Huyghe

Foto’s Subaru website

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.+C.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC + Rally ~ 💙 VW Group ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling + E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten