Vorige zondag nam het rallyteam Twins deel aan de Aarova shortrally. Zoals gewoonlijk nam Kim De taak op zich van piloot, de copiloot was deze keer niet haar zus Kelly, maar Iris Vindevogel. Een totale nieuwe ervaring, want Kim is gewend dat Kelly haar navigeert. De verkenningen liepen goed, tot een boer zich op kp Bruwaan de weg blokkeerde, daardoor kon er daar maar 1 malig verkend worden. Kim: ‘Voor mij was dit zeker niet evident, verkenningen zijn voor mij heel belangrijk.’

Zondag zijn ze klaar om deel te nemen aan de shortrally. Het vertrouwen was zeker aanwezig tussen piloot en copiloot, maar ook de gezonde stress. De 1e kp werd aftastend gereden, we keken echt uit hoe de wegen erbij lagen en het was geen pretje. Toen we overgingen naar de 2 e kp werd er geen beter gevoel gecreëerd. De wegen lagen er slecht bij, paar keer opgehouden van ongevallen, we hebben dan samen besloten om niet vol door te gaan, maar ons doel was toen: uitrijden en heelhuids aan de finish komen. We hebben in totaal slechts 4 kp’s gereden, 3 waren alternatief voor ons.

Besluit Kim: Voor mij was dit een moeilijke wedstrijd, het gevoel in de weg was bij mij totaal verloren. Maar ik heb er een fantastische vriendin en copiloot bij!!!! Dank u wel Iris voor het navigeren, dat je er voor mij toch een leuke, aangename, lachende dag van hebt gemaakt!!!!!

Besluit Iris: het was een geweldige dag!! Eerste maal met vrouwelijke pilote dat ik meeging en het was super goed!!! Zo heb ik ook een ander nota systeem leren kennen. Het was voor mij een geslaagde dag, heb me geamuseerd!!!!!!

Tekst: Kim De Bon
Foto: Jan Pannekoecke