Het is al een tijdje een “traditie” en waarschijnlijk in iedere sport wel gebruikelijk dat “de zonen van” 1 of 2 decennia na hun vader in de voetsporen treden ….

Kalle Rovanperä ….. Zonder “ongelukken” de komende WRC2-Pro kampioen !

Na Max Vatanen, Pierre-Louis Loubet en Kalle Rovanperä is Oliver Solberg misschien wel het grootste talent voor de toekomst. Niet alleen won Oliver al enkele nationale rally’s in Est- en Letland, ook in het Amerikaanse Rallykampioenschap wist hij vorig weekend nog te triomferen. Ook een ERC-manche staat al op zijn palmares. We kijken dan ook reikhalzend uit naar het duel met zijn pa Petter maar natuurlijk ook wat hij al kan op WRC(2) niveau … Binnen een grote 2 weken weten we een antwoord op deze vraag met de WRC Rally van Wales.

Oliver Solberg … Ondanks zijn 17 jaar al een serieus palmares.

Maar vergeten we – dichter bij huis – zeker niet de talentrijke families de Mévius en andere Munsters …. Ook zij staan te popelen om in België de kroon over te nemen en hopen op toekomstmogelijkheden in de WRC !

Guillaume de Mévius reed enkele mooie WRC2 resultaten bijeen in 2019.
Ook Grégoire en de nog jongere Charles hopen hun vader Bernard te overtreffen …

Komend weekend debuteert ook de zoon van Armin Schwarz. Armin reed van 1990 tot 2005 voor verschillende fabrieksteams zoals Toyota, Mitsubishi, Ford, Skoda en Hyundai ( in de Loix-periode ). Hij werd 2x Duits en 1x Europees Kampioen. Hij won ook 1 WRC-rally en verzamelde 100 besttijden in de WRC.

Thxs @Marek Vykopal

Hij was vooral geliefd voor en door zijn spectaculaire rijstijl …. We zijn geinteresseerd wat zijn zeer jonge zoon ( 14 jaar ! ) Fabio er volgend weekend in zijn debuut van terechtbrengt in de Letse Rallye Saldus. Hij start daar met een Ford Fiesta R2T van M-Sport.

Al enkele jaren runt Armin een Rally en Driving Experience Team in Lapland en Oostenrijk. Hij begeleidt ook enkele Duitse jongeren zoals Björn Satorius en Dennis Zenz. Benieuwd hoever dit avontuur vader Schwarz en zoon Fabio gaan brengen.

Aandachtig als we zijn 🧐 zagen we Armin en zijn zoon Fabio enkele weken terug in de Skoda Motorsport Hospitality-tent tijdens Rally Duitsland.

Mikko Hirvonen in gesprek met Armin en Fabio Schwarz ( zittend )

De geschiedenis herhaalt zich of …. Zo vader zo zoon … Of zijn we toch als 50+er wat nostalgisch bij zoveel “ronkende” namen! We zijn vooral benieuwd of de jonge garde misschien wel vroeger dan verwacht aan de grote WRC-deur komt kloppen !

Tekst Jo Huyghe

Foto’s Armin Schwarz, Skoda Motorsport, BMA en Gilles Verschuere/Ayrton Debeck ( @PowerSlide )