Hyundai Motorsport heeft een bijgewerkte versie van zijn titelwinnende i20 R5 onthuld, die op tijd beschikbaar zal zijn voor het 2020 FIA European Rally Championship-seizoen.

Conform de FIA’s Rally2-voorschriften, wordt de i20 R5’20 geleverd met nieuwe schokdempers in zowel tarmac- als gravelconfiguratie, evenals een krachtigere 1,6-liter turbomotor, die nu een gerapporteerde 290 pk levert.

Bestaande klanten kunnen hun auto bijwerken, terwijl de nieuwe onderdelen standaard op alle nieuw gebouwde i20 R5’s worden gemonteerd.

Hyundai i20 R5 – development test November 2019 Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai Motorsport Customer Racing Senior Sales Associate Andrew Johns zei: “De i20 R5 ’20 is de grootste upgrade van de auto sinds die werd onthuld aan het publiek einde 2016. De eerste tests laten een goede prestatieverbetering zien en de feedback van de testen op de wegligging en balans zijn zeer positief. We zullen doorgaan met het voltooien van de exacte specificaties van de nieuwe onderdelen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de updates deze i20 R5’20 tot een zeer sterke kandidaat voor nationale en internationale rally’s zullen maken”

Opnieuw ontworpen buitenspiegels en een opnieuw geprofileerde dakscoop bieden visuele veranderingen maar ook een betere luchtstroom naar de bestuurder en bijrijder. De versnellingsbak en remmen zullen ook profiteren van verbeterde koelkanalen.

Vertaling Jo Huyghe

Bron Hyundai Motorsport

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.+C.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC + Rally ~ 💙 VW Group ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling + E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten