We hadden opnieuw een seizoen om duimen en vingers van af te likken. Meer zelfs, het kampioenschap werd pas beslist in de allerlaatste proef (!) van het seizoen.

Kris Princen was duidelijk heer en meester in het begin van het seizoen (VW Polo). De Haspengouw rally, TAC rally en Sezoensrally schreef hij op zijn naam. Maar toen kwam één Adrian Fernémont opzetten. Hij won de Rallye du Wallonie en de East Belgian Rally. Sébastien Bedoret won de Omloop van Vlaanderen, maar had voor de Condroz Rally reeds het maximum van 6 resultaten ingebracht, dus moest beter doen dan een 3de plaats.

Voor Kris Princen en Adrian Fernémont was het constant rekenen tijdens de Condroz Rally. Het ene moment was Kris virtueel kampioen, het ander moment was het Adrian.

Toen Kris zijn 6de lekke band reed moest hij de handdoek in de ring werpen en wist hij dat de kans op de titel zo goed als over was. Tenzij zowel Sébastien als Adrian zouden pech hebben en niet genoeg/geen punten zouden pakken. Op de allerlaatste proef reed Adrian lek waardoor hij meer dan een minuut verloor en wegzakte naar de 5de plaats … weg titel … Maar toen kwam het nieuws van Sébastien Bedoret binnen … hij was van de baan gegaan en kon niet meer verder. Hierdoor pakt Adrian nipt genoeg punten om zich tot Belgisch kampioen 2019 te kronen!

Félicitations Adrian Fernémont!

Artikel: Gilles Verschuere
Foto: Ayrton Debeck