Wederom geen zorgeloze wedstrijd voor Gavin Smith en Richard Vincent !

De problemen begonnen al zaterdag namiddag. Juist voor de technische keuring merkte Gavin plots op dat de Lancia Delta koelvloeistof verloor. In spoed tempo werd de voorbouw gedemonteerd waarbij we konden vaststellen dat er twee lekken waren in de kalender van de radiator. Een andere radiator steken was niet aan de orde daar we over geen reserve beschikten, dus werd geopteerd om er een dichtingsvloeistof te kappen. Als bij wonder deed het middel zijn werk en konden de mannen hun wagen gaan aanbieden op de keuring. Na éénmaal verkend te hebben, besloten ook Gavin en Richard om vroeg onder de lakens te kruipen.

Zondagmorgen kwamen beide heren dan ook goed uitgerust aan de start. Ze openden de wedstrijd met op de eerste klassementsproef een achtste tijd te klokken in divisie 5. Terug op de service werd de auto grondig gecontroleerd of de radiator standhield, wat dit was de grootste zorg op dat moment voor Gavin. Gelukkig konden we geen koelvloeistof waarnemen wat betekende dat alles in orde was. De mannen konden terug vertrekken voor de eerste lus van drie proeven. Geleidelijk klommen ze ook op in het klassement. Na klassementsproef drie stonden ze op de zesde plaats in divisie vijf.
Op de vierde proef sloeg de paniek terug toe bij de bemanning van de Lancia Delta toen ze rook van onder de motorkap zagen komen. Een teken om metéén van het gas af te gaan. Door dit feit lieten ze een zevende tijd op de tabellen zetten. Op de service dan werd al snel duidelijk dat het ditmaal om olie ging. Tijdens de controle zagen we dat de olie van tussen de versnellingsbak en motor kwam. Alles werd nog eens extra aan gespannen, motor gereinigd en het team kon de rally verderzetten. Na de tweede ronde konden ze terug een 6de tijd laten noteren en tijdens de laatste ronde klommen ze zelfs nog op tot de vijfde plaats in hun divisie.
Op de service wist Gavin ons te vertellen dat hij de ORC rally waarschijnlijk zal rijden met zijn vertrouwde gele Subaru daar hij een révisie wil doorvoeren op de Lancia. Ook speelt hij met het idee om de wagen zelfs te verkopen als hij een mooi bod krijgt aan geboden.

Dit wordt zeker nog vervolgd en hopelijk zien we het team terug voor de ORC rally begin juni.

Artikel: Geert Santens
Foto’s: Jan Pannekoecke