Het iconische blauwe ovaal sluit zich aan bij FIA Junior WRC als een officiële partner voor 2020.

In samenwerking met M-Sport Poland hielp Ford Performance bij de ontwikkeling van de EcoBoost-aangedreven Fiesta R2T – de auto die exclusief wordt gebruikt door alle FIA ​​Junior WRC-teams.

Met het nieuwe partnerschap wil Ford zijn engagement uitbreiden om de volgende generatie FIA ​​World Rally Championship-supersterren te vinden die via de Fiesta R2T naar de Fiesta WRC willen doorgroeien.

Zelfde EcoBoost-kracht, zeer verschillende omstandigheden !

Van de sneeuw en het ijs van Rally Zweden, met temperaturen tot -25 °C, tot het ruige en rotsachtige Sardinië, waar een schroeiende 40 °C geen uitzondering is, de 2020 FIA Junior WRC teams zullen de mogelijkheden van de EcoBoost kunnen demonstreren.

Maciej Woda, FIA Junior WRC Championship Manager: “Ford wil als officiële partner van de Junior WRC laten onderstrepen dat ze de potentiële toekomstige World Rally Champions piloten van bij de basis willen ondersteunen met een Ford. Elfyn Evans is een geweldig voorbeeld van een piloot waar Ford bij betrokken was sinds hij zijn WRC-carrière in het kampioenschap begon toen het bekend werd als WRC Academie-winnaar in 2012.

Gerard Quinn, Senior Manager Ford Performance Europe: “Ford is vanaf het begin enkele jaren geleden een trotse partner van de JWRC. Sinds de oprichting van Ford Motor Company lopen we altijd voorop in het creëren van kansen voor talent om te floreren in de motorsport. De JWRC biedt Ford een waardevolle kans om deel te nemen aan een professionele rallyreeks die rijtalent van wereldklasse blijft vinden. Uiteraard zijn we verheugd dat de Ford Fiesta de meest gekozen wedstrijdauto blijft voor dit spannende programma in 2020. ”

Inschrijvingen voor het FIA Junior WRC Championship 2020 zijn nu geopend! Ga voor meer informatie naar: https://m-sport.us6.list-manage.com/track/click?u=8fb932ef21e4f894b7a63ee24&id=b6d8472de4&e=a47d8dfc64

Bron : Junior WRC

Tekst Jo Huyghe