De familie Solberg maakt er een familiefeest van komend weekend in Wales ..

Achttien jaar en enkele dagen geleden was Petter Solberg druk bezig de snelste tijden aan het neerzetten op de Rally van Nieuw-Zeeland. Aan de andere kant van de wereld – iets eerder dan gepland – werd zijn zoon Oliver geboren.

Volgend weekend start het tweetal voor het eerst in een rally van het FIA World Rally Championship als teamgenoten. Het wordt een emotioneel moment.

Petter is de eerste piloot in de geschiedenis van de autosport geworden die FIA ​​Wereldkampioenschappen in verschillende disciplines won ( WRC in 2003 én Wereldkampioen Rallycross in 2014 en 2015) en besloot zijn professionele carrière dit jaar te beëindigen.

Is er een betere tijd of plaats om het te doen dan in een wedstrijd tegen Oliver in een Volkswagen Polo GTI R5 op één van ’s werelds beroemdste rally’s? Een rally die Petter vier opeenvolgende jaren beheerste om vervolgens de meest succesvolle piloot in de geschiedenis van Rally GB te worden ( toegegeven, Sebastien Ogier verpestte dat record met zijn vijfde overwinning vorig jaar 🙁 )

“Nee,” zei Petter. “Het is de perfecte tijd. De perfecte plaats. Het is al een schitterend jaar geweest voor Oliver. Hij rijdt het Amerikaanse Rallykampioenschap ( met Subaru USA ) en heeft er al gewonnen. Hij heeft in het European Rally Championship deelgenomen én gewonnen. Hij heeft Letland, Estland, de Baltische staten veroverd én … won, won, won. Hij is de jongste coureur ooit die een ronde van het ERC won en hij stal de show op Goodwood’s Festival of Speed ​​met een heuvelklim én tijd die zelfs een F1-wagen in de schaduw zette. “

Afgezien van … nou, kom op Oliver, vertel het ons. Wat is er vorige week in Torsby gebeurd?

“ Ik heb mijn rijexamen afgelegd. Het rijden was prima. Maar de vragen in de theorie waren zo lastig. Ik vond ze niet leuk. Ik heb de avond ervoor heel hard gestudeerd. Serieus, ik bracht de nacht van mijn 18de verjaardag in mijn slaapkamer door met het onthouden van remafstanden en de kleur van verkeersborden. Die test is zo moeilijk. “

Wat is er gebeurd? “ Ik had een vraag fout. Eerlijk gezegd was ik zwaar ontgoocheld. Mijn hele wereld viel uiteen. Dat was op dinsdag, ik reed op woensdag en gaf dat door en mocht toen de theorie hernemen. En … het lukte me !”

Oliver SOLBERG, (LVA), Volkswagen Polo GTI R5, Sports Racing Technologies, portrait during the 2019 European Rally Championship ERC Liepaja rally, from may 24 to 26, at Liepaja, Lettonie – Photo Gregory Lenormand / DPPI

“In 24 uur ging ik van absolute ontgoocheling en het idee dat mijn droom voorbij was, naar de totale euforie de dag erna. Ik heb dit jaar veel gereden en een paar rally’s gewonnen, maar toen die druk kwam was het enorm. Die [theorie] test was enorm stresserend. Toen ik ging zitten om het voor de tweede keer te doen, trilde ik. Maar dat is nu geschiedenis. Ik heb het gehaald !”
 
“En nu kan mijn familie genieten van deze speciale rally. Ik kan niet wachten! “
 
Nog een paar woorden van Petter?
 
“Wat kan ik zeggen? Ik kan ook niet wachten! “

We zijn benieuwd wat het wordt …. Geef toe het show-gehalte in de familie Solberg is de laatste jaren nooit ver weg maar ze kunnen toch wel – meer dan een stukje – rally-rijden, zonder meer ! Mijn pronostiek ; ondanks de minieme ervaring haalt Oliver het van Petter, komt Oliver op het WRC2-podium … en mag nonkel Henning goedlachs meegenieten van dit spektakel in het modderige Wales !

Tekst : Jo Huyghe

Bron : Persbericht Solberg Media

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC & Rally ~ VW Motorsport Fan ~ 💙 VW & SEAT ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling & E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten