Eind 2018 leek er een einde te komen aan de succes formule van Paul Fraikin die samen met zijn team reeds organisaties deed in o.a. Maasmechelen en Mettet maar van de wispelturige gemeenteraad van Braine-le-Comte een njet kreeg ook al was er reeds een mondeling akkoord gegeven.

Wat is de Champion’s day eigenlijk?

Concreet gezien is de Champion’s day een belevenis voor gans het gezin en dit in alle veiligheid. De ASAF federatie staat als partner in voor het aanleveren van geschoolde stewards die alle knepen van het vak beheersen. Voorts krijgt een bezoeker de kans en dat is voor de meesten onder ons om zich een echte co-piloot te wanen voor een kleine prijs en dit met helm en Hanssysteem wat uiteraard de veiligheid tegemoet komt. Honger? Geen probleem, er is kans voor een lekkere hamburger en braadworst te eten of een pak friet want dit is echt rallyfood, nietwaar! De dorstigen zullen beslist hun gading vinden in het café op de omloop, let wel graag met mate en zo is er nog veel meer te doen en te beleven.

Waar?

Na Valkenswaard en Mettet strijkt het gebeuren nu neer in Bilstain, een heel klein enduro circuit waar de legend Bastogne enkele jaren terug een proef uittekende en waar o.a. Cédric Cherain de Ford Fiesta R5 MK2 uitvoerig testte vooraleer de EBR rally te betwisten. Het circuit is voor een Vlaming best ver maar eens je dit meemaakt besef je wat we missen in het Vlaamse landsgedeelte.

Deelnemers

Ruim 85 piloten zullen hun beste beentje voorzetten om met gecontroleerde glijpartijen hun co-piloot voor een dag een onvergetelijk moment te schenken François Duval gaf onmiddellijk zijn medewerking hieraan en zal gevolgd worden door menig ander grote namen zoals een Alexandre Leroy die een heuse Mazda RX7 groep B meebrengt vanuit Frankrijk en ook Pascal Gaban die in de Condroz won bij de Gt wagens brengt zijn Porsche 977 GT3 mee, hij wordt vergezeld door Romain Delhez die ook zijn snelle Duitse meebrengt. Nog zo een snelle laagvlieger die aan de start komt is Jens Neskens in zijn snelle Opel Ascona bekend voor zijn gretigheid wanneer het op spektakel geven aankomt. Kortom beslist de moeite om de verplaatsing te gaan maken alvast.

Door : Jean-Marie Vandeputte
Foto’s : Champion’s day