Sébastien Ogier en Julien Ingrassia claimden drie keer de maximale vijf punten voor de PowerStage en wonnen de Wolf Power Stage in Mexico, Argentinië en Portugal. Ze waren het enige paar dat bij elke ronde scoorde.

Julien Ingrassia & Sébastien Ogier …

Tänak en Järveoja behaalden zes topscores – in Zweden, Chili, Finland, Turkije, Groot-Brittannië en Spanje. Neuville en Gilsoul behaalden maximale punten in Duitsland.

Andere Wolf Power Stage-winnaars waren Kris Meeke en Sebastian Marshall in Monte Carlo en Frankrijk, en Andreas Mikkelsen en Anders Jaeger-Amland in Italië.

Wolf Lubricants is de officiële smeermiddelpartner van de WRC en werd de titelpartner voor de rally-afsluitende Power Stage aan het begin van het seizoen. Het is ook technisch partner van het FIA Junior WRC Championship.

“Met onze Wolf Power Stage Award vieren we dat rallysport een teamsport is en dat winnen altijd het resultaat is van een superieure teamprestatie” aldus Frédéric Decroix, de wereldwijde marketingdirecteur van het Belgische bedrijf.

Frédéric Decroix ( Wolf ) en Oliver Ciesla ( WRC Promotor ) …

“We vinden het team-belang cruciaal bij Wolf Lubricants en om de dynamiek en samenwerking tussen de piloot en bijrijder in de WRC te onderstrepen, is de trofee zowel voor bestuurder als bijrijder identiek.”

De Wolf PowerStage top 10 WRC 2019

Tekst Jo Huyghe

Bron WRC & Wolf Lubes