Het rommelt al een tijdje van de geruchten rond het circuit van Bernister.

Bewoners van rond het circuit komen al een tijdje in opspraak omdat ze problemen hebben met het feit dat er op het circuit activiteiten plaatsvinden autosport gerelateerd en dat dit eigenlijk niet de eigenlijke functie is van het circuit zoals oorspronkelijk was voorzien. De eigenlijke functie was om het circuit te gebruiken als testbaan voor de auto-industrie. Vooral vallen ze over het feit dat veelal deze activiteiten plaatsvinden op zondag en dat hun rust danig wordt verstoord hierdoor.

De RACB zal nu ook voor de aankomende verhuurperiodes het hele schema bekijken en samen in overleg met de gemeente kijken waar er aanpassingen moeten komen om zo de bewoners tegemoet te komen.

BernisterNaar aanleiding van de activiteit van zondag ll. door Opel Classic Racing Team werd er een constructieve bijeenkomst gehouden tussen de burgemeester van Malmedy en de Royal Automibile Club, eigenaar van het circuit en kwam men tot de conclusie dat er op zondag niet langer autosport gerelateerde activiteiten mogen plaatsvinden. Dus met andere woorden de bewoners hebben gewonnen.

BernisterNu is er nog maar enkel sprake over op zondag dergelijke activiteiten niet meer toe te laten maar gevreesd wordt dat dit in de toekomst misschien het einde zal betekenen om autosport gerelateerde activiteiten te organiseren op het circuit van Bernister. Laat ons hopen van niet.

Artikel : Leen Wylin – Bron :SpeedActionTV
Foto’s : Jean-Marie Vandeputte