Slechts twee maanden geleden kondigde Suzuki Motor Ibérica zijn nieuwe sportproject aan voor de komende seizoenen. De nieuwe Suzuki Swift R4lly S wordt de protagonist van een nieuwe fase binnen het motorsportprogramma van het Japanse merk.

Opgenomen in de nieuwe R4-categorie die de FIA ​​heeft opgericht, en die dag na dag een geweldige acceptatie door piloten en trainers heeft, zal de Suzuki Swift R4lly S een van die voertuigen zijn die we vanaf volgend jaar in de rally’s zullen zien …

De bouw van de eerste eenheden wordt uitgevoerd in samenwerking met Oreca, die ook de enige leverancier is die door de FIA ​​is goedgekeurd voor de levering van R4-kits. En het werk verloopt in een goed tempo, zodat we vandaag het echte en bijna definitieve beeld van het nieuwe Japanse model kunnen laten zien. Een spectaculaire esthetiek met een geweldig ontwerp dat velen zal verrassen en geen enkele rallyliefhebber onverschillig zal laten.

Aan de Swift R4lly S werd intensief gewerkt op het gebied van aerodynamica met het resultaat dat op de foto’s te zien is.

Vanaf hier tot de definitieve goedkeuring, kunnen nog kleine wijzigingen aangebracht worden om alles nog wat te optimaliseren, maar het beeld van de definitieve versie zal niet veel verschillen van dit eerste model.

Of we deze auto ook in België gaan aan het werk zien, wordt nog afwachten …

Bron en Foto’s : Suzuki Motorsport Spanje

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan Andreas Mikkelsen 🇳🇴 OC. Veiby ~ ❤️ WRC + Rally ~ Volkswagen Motorsport Fan ~ 💙 VW + SEAT ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling + E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten