En niet zo maar één. Want naast Melissa Debackere – die dit jaar voor een unicum zorgde door als eerste vrouwelijke duo een rally voor het NRK te winnen – zat Bjorn Degandt voor zijn 4de jaar bij Bob de Jong in het rally-zitje ….. Heel gemotiveerd en met hoge ambities! We laten Bjorn zelf aan het woord want wie heeft er beter zicht op het seizoen dan de co-piloot én Open Nederlands Rally-kampioen 2019 !

“Tijdens de eerste wedstrijd liep het al meteen goed. Een felle strijd met Hans Weijs die hij slechts op het einde van ons wist te winnen. Aangezien hij niet voor het kampioenschap reed, pakten we meteen de volle pot”

“Vervolgens trokken we naar Eindhoven voor de ELE Rally. Ook daar streden we voor de overwinning, maar verloren steeds terrein op de stukken onverhard en zo eindigden we opnieuw op P2, deze keer na Jasper van den Heuvel”

“Dan was het de beurt aan de thuisrally van Bob, de GTC Rally. Op vrijdagavond trokken wij fel van leer en gingen onze concurrenten één voor één in de fout. Een kleine 2 minuten bedroeg onze voorsprong bij het slapen gaan. Nadien controleerden we de wedstrijd en haalden we verdiend de zege binnen, onze 3de al in deze wedstrijd!”

“In de zomer stond het ‘buitenlandse luik’ van het ONRK geprogrammeerd, eerst Sülingen (D) en daarna de Omloop van Vlaanderen (B). Ondanks een scratch op de 1ste proef in Duitsland reden we eerder behoudsgezind, met de titel in het achterhoofd.. Toch haalden we de finish als eerste kampioenschapsteam met de bijhorende punten”

“Ik was heel blij om vervolgens naar Roeselare te mogen afzakken voor mijn ‘oude’ thuisrally. En daar gebeurde het onverwachte. We stemden onze wedstrijd af op onze laatste concurrent voor de titel, Kevin Van Deijne, met als doel om met een geruststellende marge naar de Hellendoornrally te trekken en het daar dan af te maken. Maar Kevin moest kort voor het eind de handdoek gooien in Roeselare en zo werden we Nederlands Kampioen in… België! Een beetje een vreemd gevoel, maar wel superblij dat de titel binnen was”

“Onze laatste wedstrijd werd de Hellendoornrally. Bob werd voor de 2de keer vader begin oktober en gaf daarom verstek voor de laatste rally van het kampioenschap (gewonnen door Melissa Debackere overigens). We kregen het best bezette deelnemersveld van het hele jaar voorgeschoteld, met Jasper van den Heuvel en Bernard Ten Brinke als grootste tegenstanders. Dankzij een felle start namen we de leiding. Later in de wedstrijd moesten we Jasper en Bernard echter voor ons dulden. Opnieuw stelden we vast dat machine (en piloot) te kort kwamen op het onverhard. Zo wisten we meteen waar we deze winter aan kunnen werken. We sloten dit mooie seizoen dus met af een podiumplaats en kijken nu al uit naar wat 2020 ons zal brengen!”

Namens PowerSlide hartelijk dank Bjorn voor dit mooie overzicht, proficiat met de verdiende titel en we zien je graag terug in 2020 !

Tekst Jo Huyghe

Foto’s Ivo Wolfs @ PowerSlide

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC & Rally ~ VW Group (Motorsport) Fan ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling & E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten