Bert Bosmans startte zijn carrière als piloot in de jammer genoeg teloorgegane Winter rallysprint op het circuit van zolder die wegens lawaai hinder verplicht werd te stoppen met organiseren. Met een VW Golf GTI eindigde deze deelname meteen met een opgave de euforie van het beginnen rijden maakte tevens in dezelfde wedstrijd plaats voor de ontgoocheling maar aan stoppen werd niet gedacht, zeker niet. Tot en met het seizoen 2006 werd er hoofdzakelijk gereden met BMW modellen maar Subaru Impreza en een Citroën Saxo passeerden de revue.

Comeback met terug een BMW

Het BK en NK rallycross hield Bosmans jaren van het rallytoneel maar in 2016 werd éénmalig terug gestart. De Sezoensrally werd eerder hals over kop gepland maar het resultaat 1ste algemeen in het criterium met een Schmid BMW was fabuleus. Hierna werd het terug stil rond Bosmans maar in 2019 dook hij terug op met de ex-Vandenabeele BMW M3 E90 voor een mini programma van 4 wedstrijden en met terug succes want in De ASAF rallysprint Villersois werd de zege behaald.

Vivement ASAF

Door drukke werk- en gezinsgerelateerde omstandigheden lukt het niet meer zo goed om aan rallywedstrijden deel te nemen waardoor er voor het seizoen 2020 geopteerd wordt om een seizoen ASAF rallysprint te gaan rijden.

Door : Jean-Marie Vandeputte
Foto’s : Jo Pijpops en Jean-Marie Vandeputte