Toen Lieven de ex Vicky Vandewalle mini aankocht leek het wel of de wagen bezeten was. De eerste drie wedstrijden moest het team telkens de rally staken door het vliegwiel dat telkens los kwam. Gelukkig vond het team van KB Technics uiteindelijk de oplossing en konden Lieven en Andy terug van start gaan in de criterium wedstrijd van de Omloop van Vlaanderen.

Natuurlijk stond heel het team iets wat nerveus want de vrees zat er toch nog altijd een beetje in dat hetzelfde probleem de kop zou opsteken. Door het feit dat we juist de mini in service hadden, werd beslist door de service crew om de wagen de eerste ronde te gaan volgen en aanwezig te zijn aan de finish van de klassementsproeven om te zien of alles op zijn plaats bleef zitten .

Lieven en Andy namen intussen de start op de eerste proef en werkten die zonder enig probleem af . Ook de tweede proef verliep vlekkeloos en bij aankomst aan de finish werd nog eens gecontroleerd door de bemanning of het vliegwiel stand hield. De derde en vierde proef werden even eens probleemloos afgewerkt als ook de toertjes op kp de zoning waar het altijd zoeken is om een ideale lijn te gaan vinden.

Na de zoning was het tijd om de wagen onder handen te nemen op de service. Even werd getwijfeld naar de banden keuze toe, maar toen de hemelsluizen plots hevig open gingen was ook dat probleem van de baan.

Het team kon de tweede ronde gaan aanvatten. Tijdens die ronde kwam de schrik er terug even in bij beide mannen toen de power eventjes wegviel en het display een motor storing aangaf. Daardoor verloor de Belgian Limoncello Mini Cooper een kleine twee minuten op de proef. Bij aankomst legde Lieven de wagen stil. Onmiddellijk werd geprobeerd om terug te starten wat zonder probleem lukte. Ook was de motorstoring verdwenen .De rest van de rally verliep terug vlekkeloos. Op de allerlaatste proef gingen de mannen nog even de mist in toen zij een ronde te veel reden. Maar zoals Lieven het zelf zei “ beter één te veel dan te weinig en het is mooie reclame voor de Belgian Limoncello “.

Naar de tijden werd niet omgekeken deze keer. Het kwam er op aan om de wagen onder de knie te krijgen en kilometers te maken. Toch slaagden zij erin om als vierde in hun klasse af te klokken. Blije gezichten dus op het podium en een geslaagde rally voor gans het team.

Lieven en Andy wensen alle supporters , sponsors als ook de service crew van KB Technic’s te bedanken om dit verhaal mede te laten slagen.

Tekst: Geert Santens
Foto: Jan Pannekoecke