Nadat ze de rally van Wervik als test voor Ieper hadden gereden, begonnen Danny en Kristof met een goed gemoed aan de vrijdagavondronde. Dat de concurrentie niet min was, werd de voorgaande weken al duidelijk bij het inkijken van de inschrijvingslijst. Toch waren de mannen vanaf de eerste meters goed mee vooraan en konden ze de nacht ingaan op de vierde plaats algemeen.

Die plaats konden ze ook vasthouden zaterdag tijdens de eerste proeven van de dag bij snikhete temperaturen en een nukkig intercom systeem. Een probleem dat werd opgelost op de service trouwens.

Helaas ging het fout voor het duo bij aanvang van de 8ste klassementsproef, nl. Dikkebus. Door het vele vuil op de weg moest Danny met zijn M3 de bocht diep gaan aansnijden waarbij iets werd geraakt en de stuurinrichting geplooid raakte. Game over voor de mannen die sterk bezig waren en zicht hadden op een podium plaats.

Ontgoocheld, maar toch blij dat er niks ernstiger aan de hand was keerden zij terug richting service park waren ze konden genieten van een welverdiende en frisse pint.

Danny en Kristof wensen alle supporters , sponsors en de service crew van KB racing nog te bedanken, ook al bleef een goed resultaat uit.

Tekst: Geert Santens
Foto’s: Gilles Verschuere