Na de motorbreuk tijdens de rally van Staden overwoog Cris even wat best was, een andere motor inbouwen of de kapotte terug herstellen. De keuze viel op het inbouwen van een nieuwe krachtbron. Vol verwachting werd dan ook uit gekeken naar deze wedstrijd door het ganse team. Ook reed Cris voor de eerste maal samen met co Pieter Wijffels.

Door de vele regenbuien de voorbije week lagen de proeven er zeer verraderlijk bij. Dat ondervond Paul Lietaer al tijdens de eerste klassementsproef toen hij de gracht inschoof en een elektriciteitspaal naar de eeuwige jachtvelden joeg. Door dit voorval werd de kp geannuleerd en alternatief afgereden door de rest van het startveld.

Op de tweede klassementsproef werd van de eerste meter aangevallen wat resulteerde in een 11 de plaats algemeen en 9 de in divisie 3. Speelkameraad Kurt Braekeveldt volgde op slechts 2 seconden in zijn BMW E36 M3.

Aan de finish van de derde proef moest het duo een plaatsje prijs geven en klokten ze af op een mooie twaalfde plaats. De tractie overbrengen op de baan leek niet van de poes op deze proef.

Tijdens de tweede ronde werd haasje over gespeeld met Kurt Braekeveldt in het voordeel van Kurt. Voor de derde ronde besloten Cris en Pieter zich nog eens recht te zetten en alle registers open te trekken.

Ze slaagden erin om terug voor Kurt Braekeveldt te komen na de zevende proef. Maar het verschil beperkte zich slechts tot een viertal seconden. Op de voorlaatste klassementsproef kwam Kurt terug sterk opzetten maar bleef Cris in het voordeel. Nu hoef ik jullie ook niet te vertellen hoe de spanning te snijden was bij de finish van de laatste klassementsproef. Het verschil bedroeg wel geteld 1 tiende van een seconde tussen beide teams in het voordeel van Cris en Pieter. Spannender kon niet meer. De Danneels M1 kon dus het podium over op een welverdiende 11 de plaats algemeen en als 10de wagen in divisie 3.

Cris en Pieter wensen bij deze ook nog alle supporters, sponsors en de service crew van KB Technics van harte te bedanken.

Tekst: Geert Santens
Foto’s: Jan Pannekoecke