Naar jaarlijkse gewoonte konden de toeschouwers de Danneels M1 donderdagavond reeds bewonderen op de shakedown in Nieuwkerke. Die avond denkt Cris vooral aan zijn supporters en trakteert hen dan ook ieder jaar terug op het nodige glijwerk.
Op vrijdag begon het serieuze werk dan onder een veel te warme maar stralende hemel. Met andere toppers zoals Tom Ceuppens en Thierry Cokelaere, wisten de mannen dat het de ganse rally serieus trappen zou worden. Vanaf de eerste meter een strak tempo rijden was de boodschap.

Na de eerste klassementsproef nestelde het duo zich op een mooie 42ste plaats algemeen op een kleine 2 seconden van leider Ceuppens en voor Cokelaere die volgde op een seconde. De toon was gezet.

Na de eerste ronde van vijf klassementsproeven waren Cris en Didier reeds opgeklommen naar een 32ste plaats algemeen en waren zij ook de leiders in de NCM klasse met een 10 seconden voorsprong op Thierry Cokelaere en een 20 seconden op Tom Ceuppens.
Ook tijdens de tweede ronde slaagden de mannen er in hun voorsprong uit te bouwen op hun concurrenten. Het team kon de nacht in gaan met een comfortabele voorsprong van 32 seconden op hun naaste achtervolger in de ncm klasse.
Tijdens de laatste service vrijdag avond kregen wij ook het nieuws te horen dat Tom Ceuppens en co Frank Werner een minuut en tien seconden straftijd gekregen hadden wegens de zo genaamde jump starts. Een probleem waar nog enkele piloten mee te kampen hadden.

Zaterdag morgen was het zo waar nog warmer dan de voorbije dagen wat betekende dat dit een zeer zware en uitputtende wedstrijd dag zou worden. Al vlug besloot het team op dezelfde elan van de vrijdag verder te rijden.

Na de eerste ronde van drie proeven waren de mannen reeds opgeklommen naar een 24ste plaats algemeen en hadden nog steeds de leiding in handen in de NCM klasse.
Tijdens de daarop volgende proeven behield het duo hun voorsprong op Thierry Cokelaere en sloten ze de tweede zaterdagse loop af op een 23ste plaats algemeen.
Vanaf klassementsproef 17 begon Cokelaere aan een serieuze remonte en slaagde hij erin om op drie proeven terug te komen tot op zeven seconden van Cris. Intussen had de Danneels BMW de 20ste plaats veroverd.
Op service werd beslist om nieuwe rubbers te monteren voor de finale ronde want met de hete adem van Thierry in hun nek zou het duo alles uit de kan moeten halen.

Op de vier laatste klassementsproeven slaagden de mannen erin om hun voorsprong terug uit te bouwen en wisten ze de rally te finishen op een 18de plaats algemeen, eerste in de klasse NCM en 14 seconden voorsprong op Thierry Cokelaere die mooi tweede werd in de klasse en de 20ste plaats.
Tom Ceuppens sloot af op de derde plaats en werd nog 24 ste algemeen. Zeer jammer van die straftijd want ook Tom ging zeker kunnen meestrijden voor de klasse winst. Maar wat een wedstrijd voor Cris en Didier. Had iemand hun dit voor aanvang van de wedstrijd verteld dat ze de rally zouden finishen op een 18 de plaats, hadden ze die persoon waarschijnlijk zot verklaard. Zo zie je maar weer dat de bekers pas op het podium worden uit gedeeld.
Cris en Didier wensen iedereen te bedanken die mee hielp aan dit succes verhaal als ook KB Technics om terug een perfecte wagen af te leveren.

Tekst: Geert Santens
Foto’s: Jan Pannekoecke