Volkswagen boven in Ieper

Met 4 van de 4 ingeschreven Volkswagen Polo R5’en in de top 5 haalt VW een absoluut perfect rapport.

Enkel Freddy Loix kon zich tussen de vier Polo’s in de top 5 nestelen en werd 4de.

Eerste Ier

Craig Breen is de eerste Ier die de Ypres Rally kan winnen. Hij kwam met maar één doel, en dat was winnen. Kevin Abbring haalde alles uit de kast om Craig nog van die overwinning te houden, maar een lekke band op vrijdag gooide roet in het eten. Kris Princen werd eerste Belg en mocht mee op het podium. Een hele sterke prestatie van Davy Vanneste die de top 5 afsluit.

Matt Edwards  (6de) was dan weer eerste bij de Britten, net voor Tom Cave (7de). Joachim Wagemans strandde dan weer op een 8ste plaats. Alex Laffey (9de) en Kevin Demaerschalk (10de) mochten de top 10 vervolledigen.

Bjorn Syx kwam, zag en overwon

In de Las Vegas Ypres Historic Rally waren alle ogen gericht op Bjorn Syx die zijn debuut maakte in Ieper met zijn nieuwe BMW E30 M3. Bjorn kwam na KP2 aan de leiding en gaf die niet meer weg. De Italiaan Lucky moest tevreden zijn met een 2de plaats. Hij strandt op 1 minuut en 34 seconden van Bjorn! Goede vriend van Bjorn, Christophe Merlevede, mocht mee met hun op het podium.

Cedriek domineert SAS Pils Ypres Classic Rally

Cedriek Merlevede reed van start tot finish aan de leiding in de SAS Pils Ypres Classic Rally. Het is amper zijn 2de rally met de Ascona, maar die lijkt hij al flink onder de knie te hebben. Dirk Deveux (2de) en Arthur Kerkhove (3de) stonden mee op het podium.

Training voor Neuville

Sinds dit jaar kreeg Ieper er nog een extra wedstrijd bij, de Ypres Rally Masters. Eerder demo dan rally, maar fijn voor de toeschouwers. Op die manier kunnen toeschouwers, die niet naar een WRC-wedstrijd kunnen gaan kijken, toch eens Neuville met zijn Hyundai I20 coupe WRC aan het werk zien. Enige weerstand die hij kon krijgen, was van Bryan Bouffier. Die moest wel vroegtijdig opgeven wegens mechanische pech. Paul Lietaer en Gunther Monnens vormden samen met Thierry het podium.

Lees een uitgebreide verslag van alle rally’s in onze volgende Powerslide Magazine!

Artikel: Gilles Verschuere
Foto’s: Gilles Verschuere