Bram is onze 3de Onder de Helm -“slachtoffer” 😊 …. Maar heeft er vast en zeker veel plezier aan beleefd ! Klaar ….

Wie is de man “achter” de rally-piloot?

Bram : Alleenstaande man van 2 flinke zonen die toch wel drukke momenten heeft in zijn leven, afwisselend met enkele vrije momenten waar ik het opperste van geniet.

Sezoens 2014 – Ayton Debeck

Geef een positief en negatief kenmerk van jezelf …

Bram : Positief: Behulpzaamheid, ik sta altijd klaar om bij mijn ouders en vrienden bij te springen om ergens een handje toe te steken waar nodig. Negatief: Soms ben ik verstrooid waardoor ik soms wel eens iets durf te vergeten.

Wervik 2019 – Robby Bonte

Is je beroep makkelijk te combineren met je rally-activiteiten?

Bram : Ik ben RMO – chauffeur (melkophaling bij de landbouwers). Dankzij mijn collega’s waarmee ik vaak mijn werkschema kan omruilen is de combinatie met rally-activiteiten zeker haalbaar.

Heb je nog hobby’s ?

Bram : Zwemmen: al zwemmend kom ik echt wel tot rust. Skiën: Maar niet jaarlijks. Rally wedstrijden bekijken: Sinds vorig jaar kreeg ik de kans om met een groep vrienden verschillende WRC-wedstrijden te gaan bekijken. Van deze ‘vakanties’ kan ik echt genieten.

Aarova 2016 – Ayrton Debeck

Wat is je favoriete eten / drank ?

Bram : Ik sla nooit een stukje rood vlees (bv. côte a l’os) af op de BBQ. Maar als dagelijkse kost prefereer ik wel pastagerechten. Als drank daarbij kan ik genieten van een goed glas witte wijn en als aperitief een Picon.

Hoe reageerde jou omgeving toen je zei dat je ging rally-rijden ?

Bram : Hiervoor moeten we ongeveer 20 jaar terug in de tijd. De eerste reacties waren ongeloof, maar na een vijf tal jaar waarin we een wagen huurden en daarna de Volvo zelf bouwden, was iedereen wel overtuigd in mijn omgeving dat dit echt wel iets voor mij was ….

Omloop van Vlaanderen 2012 – Ayrton Debeck

Wat apprecieer je aan je co-piloot ?

Bram : De (co)-piloten waarmee ik het best kan opschieten zijn diegene die telkens instaan voor een stress-loos babbeltje tijdens de wedstrijden. Gelukkig zijn dit wel het overgrote deel van (co)-piloten heden ten dage.

Kan je ons een leuke anekdote / memorabel moment meegeven ?

Bram : 2016 toen ik VAS Historic kampioen werd !
2017 waar we heel het jaar een strijd leverden voor de Historic titel met team Kerckhof – Dejonghe én we met een overwinning in Zuid – Limburg stranden op 2 sec. van de titel …. maar vrienden voor het leven !

Ben je bijgelovig ? Heb je rituelen voor je start ? Zoja, kan je iets delen met onze lezers ?

Bram : Ik ben zeker niet bijgelovig, maar als mijn kinderen aanwezig zijn op de wedstrijd geef ik die wel een kus voor we uit de service zone vertrekken !

Renties Ypres Rally 2018 – Robby Bonte

Zit er een verhaal aan je helm ?

Bram : Eigenlijk niet, ik hoop enkel dat hij me goed beschermt moet het ooit eens goed fout lopen 😊  

We danken je Bram voor je tijd en wensen je nog veel plezier en geluk in je verdere rally-activiteiten.

Volgende “Onder de helm” …. op woensdag 27 november !! Save the date !

Over de auteur

Jo Huyghe
Journalist / Social Media / Watcher WRC, ERC, ...

Reporter, Social Media & WRC-specialist van het PowerSlide Team | RallyFan A.Mikkelsen 🇳🇴 OC.Veiby - G.Munster 🇧🇪 ~ ❤️ WRC & Rally ~ VW Group (Motorsport) Fan ~ Supporter Club Brugge. Supporting Champs 🏁⚽. ❤️ Music, Travelling & E-MTB. "Follow your Dreams ... "

Gerelateerde berichten